Ce nu ştiai despre numărul 31

1 64640 original jpg jpeg

Acest număr este un simbol al bogăţiei şi succesului obţinute prin muncă. Se spune că persoanele născute într-o zi de 31 sunt perseverente, atente la detalii şi harnice. Totodată, 31 este o zi cu semnificaţii deosebite în istorie.

Simbolul Parisului,Turnul Eiffel,a fost inaugurat la 31 martie,1889. Turnul,înalt de 300 de metri,a fost construit din 7000 de tone de oţel,în decursul a doi ani. Cel care l-a proiectat a fost  inginerul francez Gustav Eiffel.

Ianuarie,martie,mai,iulie,august,octombrie şi decembrie au 31 de zile.

Actorul francez Louis de Funès s-a născut pe 31 iulie,1914. A rămas cunoscut în istorie datorită rolului din seria „Jandarmul din Saint-Tropez“. După moartea actorului (27 ianuarie 1983),o specie de trandafir fost numită în onoarea sa.

Alfabetul limbii române are 31 de litere,26 de caractere ale alfabetului latin,la care se adaugă cinci litere cu diacritice:ă,â,î,ş şi ţ. Un alt alfabet compus din 31 de litere este cel macedonean.

La 31 ianuarie1797 s-a născut Franz Schubert,unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Printre creaţiile sale se numără 700 de lieduri şi nouă simfonii.

În noaptea de 31 octombrie,în multe ţări ale lumii se sărbătoreşte în fiecare an Halloween-ul,o sărbătoare care are origini celtice. Dovlecii ciopliţi în chipuri de monştri sunt cel mai cunoscut simbol al Halloween-ului.

În această noapte,copiii se deghizează în fantome,vrăjitoare,vârcolaci,vampiri sau alte personaje înspăimântătoare şi pleacă să colinde. Dacă gazdele nu le dau dulciuri,vor avea parte de o sperietură.Recente

Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg