Ce pui în geanta de plajă?

1 69669 original jpg jpeg

La plajă nu mergi cu mâinile în buzunare, ci cu o geantă încăpătoare, în tendinţe, din pânză colorată. Geanta de plajă e mai mult decât un accesoriu. E o necesitate.

Un bărbat ar spune că nu ai nevoie de tot acel bagaj nici să leneveşti pe nisip,nici să înoţi din când în când,nici să te răsfeţi apoi la o terasă unde abia ai găsit un loc liber. Dar noi,femeile,suntem convinse că e nevoie. Aşa suntem noi,nu ne simţim bine dacă nu cărăm în vacanţă câteva,ce-i drept cam multe,produse de beauty. Şi pentru o zi de plajă,la câte minunăţii auzim despre ce poate face soarele cu radiaţiile lui,chiar trebuie să umplem o geantă întreagă cu creme,loţiuni şi altele.

ÎNGRIJIRE

Loţiuni de plajă cu diferiţi factori de protecţie

Nu ieşi din camera de hotel fără să-ţi aplici loţiunea cu factor de protecţie. Ştii că o piele fină are nevoie de doar 15 minute de expuenere la soare ca să se ardă. Apoi,arunci loţiunea în geanta de plajă,pentru că la fiecare două ore trebuie să o aplici din nou. Şi,în plus,de fiecare dată după ce ai ieşit din mare. Umerii,decolteul,mâinile,pomeţii şi vârful nasului sunt zonele care au nevoie de cea mai mare atenţie. Dacă ai copii cu vârste sub 13 ani,mare grijă la produsele de care ei au neovie pentru paljă. Pielea lor e mult mai sensibilă şi se impune un factor de protecţie solară mult mai ridicat. Chiar şi tu,vei folosi produse cu un SPF mult mai mare în primele zile de plajă,în funcţie de nuanţa pielii tale,iar apoi,treptat,numărul factorului poate scădea.

Ulei de plajă pentru o piele strălucitoare

Oferta de produse e variată. Poţi alege un ulei de protecţie,dacă vrei ca pielea ta să arate cât mai strălucitor pe plajă. Găseşti cu uşurinţă chiar şi uleiuri de plajă cu factor de protecţie 40 sau 50. Dar deşi industria cosmetică a evoluat rapid,încă mai sunt persoane care preferă crema de protecţie,pentru o mai mare siguranţă.

Produsele BIO,noua tendinţă

O tendinţă în ceea ce priveşte produsele de îngrijire pentru plajă sunt produsele BIO. Adică,regula BIO se aplică şi în vacanţă. Experţii spun că produsele BIO oferă o protecţie la fel de sigură împotriva radiaţiilor ca şi celelalte. În plus,sunt mai blânde cu pielea sensibilă şi nu-ţi afectează în niciun fel sănătatea.

Îngrijirea de după plajă,obligatorie

Odată întoarsă de la plajă,vei alege un gel de duş cremos,blând cu pielea deja destul de chinuită de soare. Dar nu e de-ajuns! O îngrijire completă la mare include şi o cremă de după plajă. Un astfel de produs e obligatoriu dacă vrei ca pielea să-şi recapete rapid elasticitatea. În plus,ţine la distanţă îmbătrânirea!

ATENŢIEla îngrijirea părului. Alege un şampon pentru păr vopsit,oricum nu va face faţă efectului decolorant al soarelui,dar totuşi... Nu uita de balsamul fără de care cu greu îţi vei descurca părul după ce-ai intrat în mare!

FRUMUSEŢE

Rimel rezistent la apă pentru machiaj minimalist

Se spune că la plajă nu e recomandat să mergi machiată. Şi,totuşi,dacă ţii neapărat,alege un rimel rezistent la apă,care îţi va accentua privirea. Reţine totuşi că e un produs destul de agresiv şi nu abuza!

Luciu de buze apetisant

Un luciu de buze nu e nici el interzis. Mai ales dacă alegi unul cu factor de protecţie solară. Unele femei,nu puţine,sunt dependente de luciul sau de balsamul de buze. Îl poartă cu ele peste tot. Aplică-l cu încredere şi pe plajă,apoi savurează un cocktail. Plăcut,nu?

Şerveţele demachiante

Chiar dacă vei alege să nu te machiezi deloc la plajă,tot va fi nevoie apoi să te demachiezi. Ăsta da obicei de care nu poţi scăpa nici în vacanţă. Tenul are nevoie de curăţare,mai ales după o zi de stat la soare. Întoarsă în camera de hotel,demachiază-te ca şi după o zi prin oraş. Dar o concesie tot poţi face. Poţi lua cu tine şerveţele demachiante,în loc să cari ditamai flaconul de demachiant şi pachetul de dischete. Şerveţelele sunt mai practice şi numai bune pentru vacanţă!

Concluzie...

Bineînţeles că nu vei căra toate aceste lucruri cu tine pe plajă în fiecare zi. Dar sunt şi ele din bagaje. În geanta încăpătoare,când ieşi din camera de hotel,arunci doar o loţiune,două,un luciu de buze,un prosop imens sau două,rimelul rezistent la apă-în caz că intervine ceva neprevăzut şi vrei un pic de make-up,parfumul mic de care nu te desparţi,încă o pereche de ochelari de soare,un ceas rezistent la apă-în caz că ţi-o trebui,o revistă,o carte,telefonul mobil,două telefoane mobile,o oglindă mică şi poate că ar mai fi fost…