Ce ţi se potriveşte: fond de ten sau cremă colorată?

1 74105 original jpg jpeg

Se spune că frumuseţea vine din interior, însă nici o femeie nu poate rezista tentaţiei de a cocheta cu produsele cosmetice. Tenul impecabil se păstrează cu grijă, dar un strop de fond de ten sau de cremă colorată pot ascunde cu succes o noapte nedormită sau câteva riduri.

Care este însă diferenţa dintre cele două produse şi cum trebuie să le foloseşti?

Fondul de ten,pentru perfecţioniste

Folosit zi de zi sau,din contră,doar la ocazii speciale,fondul de ten uniformizează aspectul pielii,fiind destinat acelora care îşi doresc un ten fără cusur. Are o textură mai densă şi necesită aplicarea în prealabil a unei creme de zi,pentru a obţine un efect cât mai natural. În zilele caniculare de vară,dacă fondul de tennu e bine ales,încarcă pielea şi o împiedică să respire. Iarna,în schimb,stratul de fond de ten are rol protector. În general,produsul este mai indicat celor care se confruntă cu probleme ale pielii pe care îşi doresc să le mascheze,precum pete pigmentare,acnee sau diverse imperfecţiuni.

Crema colorată – mai multe variante

Dacă nu ai folosit niciodată o cremă colorată,ai putea fi derutată de feluritele denumiri ale produselor din magazine. Nu de mult,exista doar varianta simplă,care avea acelaşi efect ca o cremă hidrantă normală-doar că avea în compoziţie un pigment colorat,care oferea o strălucire sănătoasă pielii. Astăzi însă,lucrurile s-au complicat. Noua generaţie se împarte în creme BB,CC sau DD. Dacă eşti copleşită de ofertă şi chiar te gândeşti să nu-ţi mai baţi capul cu ele,află că în realitate diferenţele nu sunt atât de mari. Fiecare gamă se laudă cu mici îmbunătăţiri produse de specialişti – dar,în esenţă,compoziţia de bază rămâne aceeaşi.

Rol corector şi de tratament

Cremele colorate combină de fapt o cremă obişnuită de zi cu un fond de ten lejer şi au fost concepute iniţial pentru pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale,arsuri sau necesitau acoperirea parţială a unor cicatrici. Sunt produse multifuncţionale care astupă porii,matifiază,corectează culoarea pielii,oferă protecţie solară mai ridicată,combinând rolul de acoperire cu cel de tratament pentru diverse probleme ale tenului.

Un aspect natural

Cremele colorate actuale promit rezolvarea mai multor mici neajunsuri cu care se confruntă pielea,iar unele dintre ele oferă chiar şi o acoperire mai mare,fiind deci destinate uzului cotidian. Foarte uşor de folosit,se aplică la fel ca o cremă normală şi nu mai necesită combinarea cu alte produse. Sunt perfecte pentru zilele în care nu ai mult timp la dispoziţie,dar îţi doreşti să ai parte de o strălucire sănătoasă,cearcane mai puţin vizibile şi un aspect odihnit.  Au avantajul de a oferi o înfăţişare foarte naturală,produsul fiind practic insesizabil pe piele.

Nuanţa potrivită

Dezavantajul constă în faptul că cremele colorate sunt disponibile într-o gramă restrânsă de nuanţe,de obicei 3 sau 4,iar dacă ai o piele foarte deschisă sau,din contră,mai închisă,e posibil să nu ţi se potrivească perfect. Dacă îţi doreşti o acoperire mare,care să dureze timp îndelungat şi cu acel efect impecabil,fondul de ten este cel mai indicat. Printre avantajele sale se mai numără şi paleta coloristică mare,corespunzătoare tuturor tipurilor de ten.

Când şi cum le foloseşti

Poţi să aplici cremă colorată zi de zi,pentru pentru orice tip deten,mai ales dacă îţi doreşti doar o strălucire naturală. Oferă o culoare uniformă şi poate să înlocuiască crema hidratantă obişnuită. Se absoarbe repede în piele şi nu încarcă faţa. Se aplica pur şi simplu cu degetele şi nu necesită o îndemânare prea mare. Fondul de ten este ideal pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care îţi doreşti să arăţi impecabil. Se aplică cel mai uşor cu ajutorul unui bureţel special sau cu pensula,pe pielea hidratată înainte cu o cremă de zi,pentru a se întinde cât mai bine. Foloseşte-l pe cel potrivit tipului tău de ten şi fixează-l cu pudră,pentru un efect de durată.

Trucuri CPF

·         Pentru ca fondul de ten să dureze mai mult,atunci când alegi să îl foloseşti,fixează-l cu o pudră translucidă. În acest fel,vei obţine un aspect natural,iar machiajul va rezista fără ca tenul să pară prea încărcat sau să strălucească. Totodată vei evita şi efectul nedorit de mască.

·         Foloseşte un demachiant înainte de a aplica crema colorată,fondul de ten sau chiar orice simplă cremă hidratantă. Pielea curată absoarbe mult mai bine orice produs.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg