Ce trădează gesturile tale

1 63569 original jpg jpeg

Sunt de ajuns vocea caldă şi cuvintele frumoase pentru a cuceri atunci când vrei acest lucru? Nu! Comunicarea ţine mai ales de limbajul corpului.

Un gest spune mai mult decât 100 de cuvinte. 55% din tot ce comunicăm nu transmitem prin cuvinte,ci prin mimică,mişcările braţelor,felul în care mergem,în care privim. Gesturile noastre ne ajută să seducem sau să impresionăm şi tot ele pot fi primele dovezi că minţim. În aceste condiţii,pentru a ţine lucrurile sub control,ce-ar fi să învăţăm limbajul gesturilor?

La prima vedere!

Atunci când vorbim despre primele impresii,cel mai mic gest contează. Mai mult decât ce rosteşti,cel din faţa ta va fi atent la mimică. Pentru a transmite o stare pozitivă,e nevoie de o faţă surâzătoare,dar un surâs exagerat ar putea trece drept fals. Înseamnă că interlocutorul se poate îndoi de sinceritatea reacţiei tale.

Surâsul potrivit e cel cu gura închisă. Apoi,ochii! Mesajul lor trebuie să fie franc,direct. O privire lungă,insistentă,ar putea fi interpretată ca o ameninţare sau ca un semn al dorinţei de a-ţi impune superioritatea. Privirea în pământ e semnul slăbiciunii,al supunerii. Deci,ochii sus!

Ce mesaj transmiţi?

Caracterele puternice oferă strângeri de mâini ferme.66% dintre participanţii la un studiu pe această temă consideră că doar cei nesinceri şi slabi nu-ţi strâng mâna cu forţă. Iar afecţiunea şi recunoştinţa le exprimi uşor cu o strângere de mână prelungită şi nu uita niciodată să-ţi controlezi poziţia corpului!

Repetă-ţi asta,mereu.Stai dreaptă,iar când te aşezi pe un fotoliu,nu încrucişa nici picioarele,nici braţele. În limbajul gesturilor înseamnă respingere sau dezinteres. Dacă-ţi aşezi mâinile pe genunchi,nu-ţi expune palmele,căci te vei arăta umilă şi neputincioasă.

Dar nici nu-ţi strânge degetele într-un pumn,ca gestul tău să nu fie perceput ca o agresivitate făţişă.Stai la o distanţă minimă de 60 de cm de partenerul tău de discuţie,altfel se va simţi sufocat.

Detectorul de minciuni

Un singur gest nu-i de-ajuns pentru a demasca un mincinos.În schimb,dacă detectezi mai multe gesturi suspecte,poţi lua atitudine. În cazul în care nu ai de-a face cu un mincinos „profesionist”,ceilalţi vor fi trădaţi mai devreme sau mai târziu de gesturi.

Când ascunzi ceva,simţi nevoia să-ţi atingi faţa mai mult decât de obicei,să duci mâna la gură ca şi cum ai vrea să împiedici cuvintele să iasă,să-ţi atingi nasul,să-ţitreci mâinile prin păr sau să-ţi pipăi hainele,cu o mină preocupată.

Toate sunt gesturi nervoase.Un mincinos n-are stare,se lasă de pe un picior pe altul,bate ritmul,e felul lui de a-şi arăta nerăbdarea ca toată povestea să se termine.

Jocul mâinilor

Atunci când cineva ascunde adevărul,îşi ascunde mâinile la spate sau le îndeasă în buzunare.Dacă nu le ascunde,le ţine ocupate,jucându-se nervos cu cheile sau cu stiloul.

Mincinosul va simţi nevoia să-şi arate permanent palmele.Dincolo de a-şi exprima în acest fel neputinţa şi slăbiciunea,el încearcă prin gestul lui să câştige simpatia .

Limbajul seducţiei

Gesturile pot fi mai atrăgătoare decât orice declaraţie.Pot dovedi mai mult. Se spune că îndrăgostiţii au de-a face cu „efectul-oglindă”. Cu cât doi oameni sunt mai apropiaţi sau îşi doresc să fie,cu atât vor copia gesturile celuilalt. Se-ntâmplă instinctiv. Fără să-ţi dai seama,te trezeşti că-ţi treci mâinile prin păr,la fel ca partenerul tău.

Într-o conversaţie,dacă te apleci spre interlocutorul tău şi el face acelaşi lucru e un semn bun.În schimb,dacă răspunde gestului tău lăsându-se pe spate în fotoliu nu face decât să spună că nu-l interesezi nici tu,nici conversaţia. Îţi arăţi interesul faţă de-o discuţie prin mişcări aprobatoare ale capului şi creezi o atmosferă plăcută,atunci când îţi înclini capul într-o parte.

Subtilele gesturi provocatoare!

Câtă provocare să fie într-un gest?Bărbaţii interpretează tendinţa femeilor de a-şi lipi braţele de corp sau poziţia cu bustul înainte pentru a-şi evidenţia decolteul ca pe nişte invitaţii la sex.

La fel chiar şi gestul banal de a-ţi răsuci o şuviţă de păr. În schimb,femeile cred că bărbaţii le transmit un semnal atunci când stau în picioare,având în buzunare degetele mari ale mâinilor şi ţinânduşi celelalte degete relaxate,afară. Desigur,trebuie să fii bun observator pentru a nu rata detaliile care transmit aceste mesaje ambigue şi mute.Recente

insula miliardarilor foto  Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie foto  Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg