Cea mai frumoasă poveste de dragoste de la Hollywood, filmul „Pe aripile vântului“, considerat rasist şi retras de la HBO Max

1 shutterstock 1156836988 jpg jpeg

Filmul „Pe aripile vântului“ considerat rasist, a fost retras de pe platforma HBO Max. Această decizie a fost luată în contextul amplelor proteste care au loc în toată lumea şi care condamnă rasismul, după ce un bărbat de culoare din SUA, George Floyd, a fost ucis de un poliţist.

„Pe aripile vântului“ este una dintre cele mai cunoscute pelicule din toate timpurile, iubită de generaţii întregi. Lansat în 1939, lungmetrajul regizat de Victor Fleming, cu Vivien Leigh şi Clark Gable în rolurile principale, prezintă o poveste despre dragoste din timpul Războiului de Secesiune (1861-1865), purtat între Nord şi Sud. Statele din nordul Americii doreau abolirea sclaviei, cele din Sud păstrarea ei.  

Pelicula prezintă o versiune romantică a Sudului şi o viziune tolerantă în ceeea ce priveşte sclavia. Filmul a câştigat 8 premii Oscar şi a adunat, de-a lungul timpului, peste 3 miliarde de dolari din bilete şi drepturi de difuzare. 

„Lungmetrajul este produsul epocii sale şi înfăţişează prejudecăţi rasiste care erau comune în societatea americană", a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max pentru a explica retragerea lungmetrajului cu opt premii Oscar.

Platforma intenţionează să reia difuzarea filmul online, dar numai după o prezentare contextualizată care să aşeze acţiunea filmului în contextul epocii respective.

FOTO ShutterstockRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg