Ceaiul verde, elixirul frumuseţii

1 54953 original jpg jpeg

Nu e de mirare că ceaiul verde se găseşte printre ingredientele de bază în multe produse cosmetice. Descoperită acum mai bine de 4.000 de ani de chinezi, planta are o mulţime de întrebuinţări în îngrijirea pielii şi a părului.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

Ceaiul verde conţine o cantitate importantă de antioxidanţi,enzime,aminoacizi,fitochimicale,vitamina B,acid folic,mangan,potasiu,magneziu şi cafeină. Un studiu din 2003,realizat de Colegiul Medical din Georgia,a arătat că utilizarea ceaiului verde în ritualul de îngrijire a pielii are efecte benefice asupra acesteia. El acclerează vindecarea rănilor şi a cicatricilor,reduce inflamaţia şi oferă elasticitate pielii. Pentru un ten neted şi luminos,pune conţinutul a 2 pliculeţe de ceai verde într-un vas. Adaugă 1-2 linguriţe de miere şi toarnă puţin suc de lămâie. Omogenizează bine ingredientele,apoi aplică pasta pe ten. După 5-10 minute,clăteşte cu apă călduţă. Această mască poate fi aplicată de 2 ori pe săptămână.

Estompează cearcănele

Antioxidanţii şi taninurile care se găsesc în ceaiul verde ajută la atenuarea cearcănelor,prin micşorarea vasele de sânge care se găsesc în pielea delicată de sub ochi. Astfel,se reduc umflăturile din această zonă. Dacă te confrunţi cu această neplăcere,încearcă următorul tratament:pune 2 pliculeţe de ceai verde la frigider 30 de minute,după care lasă-le să acţioneze pe pleoape. Relaxează-te 15 minute. Repetă procedeul de câteva ori pe zi,până vezi îmbunătăţiri.

Încetineşte îmbătrânirea tenului

Proprietăţile antioxidante,antibacteriene şi astringente ale ceaiului verde îl recomandă ca fiind de ajutor pentru încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii. Mai mult,japonezele îl consumă la orice masă şi îl utilizează pe ten,în formă concentrată,pentru ameliorarea acneei. Pune într-un bol 3 linguri de iaurt,1 lingură de frunze de ceai verde şi 1 vârf de cuţit de turmeric. Combină ingredientele şi întinde pasta pe faţă. Las-o să acţioneze 20 de minute înainte să clăteşti cu apă călduţă. Foloseşte această mască de 2 ori pe săptămână.

Polifenolii din compoziţia ceaiului verde ajută la neutralizarea radicalilor liberi şi la prevenirea cancerului de piele.

Stimulează creşterea părului

Ceaiul verde încetineşte căderea părului şi întăreşte şuviţele. Mai mult,inhibă producţia de DHT,dihidrotestosteron,un hormon care determină căderea firelor. După ce te speli pe cap,clăteşte-te cu ceai verde rece,proaspăt.  Înfăşoară părul şi,după 10 minute,clăteşte din nou. Repetă procedeul de 2 sau de 3 ori pe săptămână,câteva luni. Soluţia este indicată şi pentru a preveni apariţia mătreţii.

Leac în arsurile solare

Acidul tanic,teobromina şi polifenolii din ceaiul verde ajută la calmarea şi vindecarea pielii arse de soare. În această situaţie,preapară 2-3 căni de ceai verde. Înmoaie o pânză de bumbac în soluţie şi acoperă zonele cu probleme. Repetă procedeul de 2-3 ori pe zi,pentru a calma durerea şi roşeaţa.

Idei Click! Pentru femei

Te confrunţi cu acneea? Amestecă 1 lingură de ceai verde,sub formă de pulbere,cu 1 ou şi 1 linguriţă de miere. Combină bine ingredientele şi aplică amestecul pe faţă. Clăteşte după 30 de minute.

Dacă eşti în căutarea unui exfoliant natural,încearcă următorul preparat:mixează 1 lingură de frunze uscate de ceai verde şi miere suficientă pentru a face o pastă groasă. Întinde mixtura pe ten şi las-o să acţioneze 10-15 minute,apoi îndepărteaz-o prin mişcări circulare. La final,clăteşte cu apă caldă.