Cele mai bune măşti pentru tenul tău

1 69676 original jpg jpeg

Măştile sunt un adevărat elixir al frumuseţii. Află care ţi se potriveşte şi prepar-o chiar la tine acasă.

Tenul tău este:

Normal-poţi alege orice mască,adaptată la nevoile pielii,în funcţie de sezon.

Mixt sau gras-foloseşte o mască pentru eliminarea excesului de sebum. Indicate sunt cele purifiante.

Uscat sau sensibil-ideale sunt măştile hidratante şi cele calmante.

1. Mascăhidratantăcu banane

Prepară-ţi o mască dintr-un sfert de banană pasată,un gălbenuş de ou,o linguriţă de miere de albine şi caimac de lapte. Aplică pasta obţinută pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă.

Măştile hidratante sunt potrivite pentru tenul uscat şi lipsit de elasticitate. Acestea trebuie aplicate o dată la 2 săptămâni sau chiar o dată pe lună primăvara şi toamna,iar în sezonul rece şi în sezonul cald,o dată pe săptămână.

2. Mască purifiantăcu argilă

Amestecă într-un bol trei linguriţe de argilă verde pudră cu trei linguriţe de ulei de alune. Adaugă puţină apă minerală pentru a obţine o pastă omogenă şi aplică compoziţia pe faţă. Las-o să acţioneze timp de 20 de minute după care clăteşte.

Măştile purifiante echilibrează excesul de sebum,elimină impurităţile şi diminuează porii,fiind potrivite pentru tenul gras şi mixt. Aplicate o dată pe săptămână,acestea vor face tenul mai luminos şi mai sănătos.

3. Mască tonifiantăcu glicerină

Ai nevoie de o lingură de miere de albine,un albuş de ou,o lingură de glicerină şi o cană de faină. Amestecă toate componentele până obţii o pastă pe care să o aplici pe gât şi pe faţă. După 10 minute clăteşte cu apă călduţă.

Măştile tonifiante au rolul de a întineri pielea,având un efect de lifting şi fiind potrivite pentru toate tipurile de ten. Acestea trebuie aplicate o dată pe săptămână,seara,înainte de culcare.

4. Mască calmantăcu muşeţel

Prepară o infuzie concentrată din muşeţel,nalbă,sunătoare şi pătlagină,amestecată cu puţin caolin,până se obţine o pastă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Îndepărteaz-o cu apă călduţă şi tamponează faţa cu un prosop moale.

Măştile calmante diminuează senzaţia de disconfort şi detoxifică pielea. Potrivite pentru tenul sensibil,acestea hidratează în profunzime şi trebuie aplicate o dată la două săptămâni.