Cele mai nocive ingrediente din produsele cosmetice

1 61294 original jpg jpeg

Cele mai multe produse cosmetice conţin ingrediente care fac mai mult rău corpului, decât să-l ajute. De aceea, este bine să citeşti etichetele de pe spatele produselor cosmetice.

Specialiştii au identificat câteva ingrediente care se numără printre cele mai periculoase care se găsesc în produsele cosmetice. Cele mai multe dintre ele irită pielea şi pot cauza cancer.

Triclosan

Este un agent antimicrobian care se întâlneşte în produsele de consum de zi cu zi,cum sunt şamponul,pasta de dinţi şi săpunul. Un studiu realizat de Şcoala de Medicina de la Universitatea din California,San Diego arată că există o legătură între triclosan şi apariţia cancerului.

Metilisotiazolinon

Este folosit pe post de conservant în şerveţelele şi în loţiunile pentru copii. Specialiştii spun că acesta este un iritant pentru piele şi că poate favoriza apariţia reacţiilor alergice.

Citeşte şi:

Cum poţi folosi condimentele în produse cosmetice

5 produse cosmetice care te îmbătrânesc

Sulfat lauryl de sodiu (SLS) şi Sodium Laureth Sulfate (SLES)

Ambele substanţe chimice sunt toxice pentru organism şi pentru mediul înconjurător. Aceste chimicale fac ca produsele cosmetice să fie mai mai uşor absorbite de piele,dar pot cauza iritarea pielii şi a ochilor.

Oxybenzone

Adesea găsit în produsele de protecţie solară cu pulverizare,această substanţă poate determina schimbări biochimice şi celulare. Acest agent chimic este uşor absorbit de piele şi studii recente au arătat că substanţa a contaminat organismul a 97% din americani.

Hidroxianisol butilat (BHA) şi hidroxitoluen butilat (BHT)

Deja interzise în Uniunea Europeană,BHA şi BHT sunt folosite ca stabilizatori şi conservanţi în produsele cosmetice. BHA este considerat un agent cancerigen. BHT este un ingredient pe bază de toluen,care este un iritant moderat şi poate favoriza apariţia tumorilor.

Dietanolamină (DEA) şi trietanolamina (TEA)

Aceste substanţe sunt agenţi şi emulgatori foarte iritanţi pentru piele,putând duce la apariţia cancerului.

Petrolatum

Folosit ca agent de condiţionare,petrolatumul este adesea listat sub alte nume care sună relativ inofensive,cum sunt uleiul mineral sau jeleu de ulei mineral. Cu toate acestea,specialiştii au descoperit că produsele cosmetice care conţin această substanţă pot cauza cancer,reacţii alergice şi iritaţii ale pielii.



Recente

un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg