Cele mai potrivite exfoliante pentru pielea ta

1 61046 original jpg jpeg

Exfolierea are rolul de a îndepărta celulele moarte care blochează porii, pentru a face loc celor noi. Ştii care sunt exfoliantele cele mai potrivite pentru tipul tău de piele?

Exfolierea mecanică,cu rol în stimularea circulaţiei sanguine şi limfatice,se face prin folosirea produselor naturale abrazive -de la sare de mare la zahăr brun. Drept rezultat,pielea corpului tău arată mai tânără,mai sănătoasă şi mai suplă.

Foarte important în alegerea tipului de abraziv este tipul tău de piele. Un abraziv necorespunzător duce la efecte contrare :roşeaţă neplăcută,acnee etc.

Pielea uscată :Necesită un exfoliant natural pe bază de zahăr brun. Amestecat cu uleiuri esenţiale de trandafir şi muşcată,are proprietăţi antibacteriene şi revitalizante.

Piele sensibilă :Exfoliantul folosit trebuie să acţioneze cu blândeţe. Optează pentru un amestec de unt de Shea cu ulei esenţial de muşeţel sau lavandă,cu efect calmant. Mai poţi alege un abraziv ce conţine şi vitaminele A,E,C sau cu proprietăţi antiinflamatoare naturale.

Piele grasă :În acest caz,ai nevoie de tratament cu sare de mare. Sarea are nu numai acţiune exfoliantă,dar şi antibacteriană,neutralizând bacteriile care provoacă acnee. Conţine minerale – potasiu,sodiu,calciu,clor – care menţin aspectul tânăr,strălucitor al pielii. Dă rezultate bune în combinaţie cu uleiuri de arbore de ceai,busuioc,eucalipt,care au şi ele efect antibacterian şi germicid.

Piele normală :optează pentru cafea măcinată sau zahăr. Acestea,amestecate cu ulei de masaj din avocado,seminţe de struguri,susan,dau rezultate excelente. La fel,se pot adăuga în amestec pulpă de fructe – de papaya,de ananas – şi petale de trandafir,cu rol în hrănirea pielii.

Prepară-ţi singură exfoliantul !

 • Cu zahăr brun şi ovăz

Ai nevoie de 3 linguri de zahăr brun,3 linguri de ulei de măsline şi de o linguriţă de fulgi de ovăz instant. Amestecă totul până obţii o pastă omogenă. Aplică pe tot corpul,masează timp de 5 minute,cu mişcări circulare lente,apoi clăteşte.

 • Cu sare de mare

Amestecă o cană de sare de mare pură şi fină cu o jumătate de cană de mire,10 picături de ulei de arbore de ceai şi 2 linguri de gel de Aloe Vera. Aplică pe piele,lasă timp de 10 minute,apoi clăteşte.Recente

Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg