Cosmeticele pot să îngraşe?

1 74545 original jpg jpeg

Când vine vorba de îngrăşat, toată lumea ştie că de vină pot fi aportul de calorii şi lipsa mişcării. Oamenii de ştiinţă au descoperit recent un alt motiv: caloriile chimice provenite din produsele de îngrijire personală.

Şamponul,loţiunile de corp,săpunul – toate acestea se numără printre produsele care îţi pot ameninţa silueta,potrivit unui studiu al medicilor de la Spitalul Mount Sinai din New York,Statele Unite ale Americii,citat de publicaţia „Dailymail”.

Doctorii ameicani afirmă că produsele de înfrumuseţare conţin nişte substanţe numite ftalaţi care se găsesc în proporţie de 70% în compoziţia multor cosmetice şi care dereglează mecanismul natural de control al greutăţii,menţinut de un echilibru hormonal delicat.

Experţii sunt de părere că expunerea zilnică la aceste substanţe,prin folosirea cosmeticelor,are o mare influenţă asupra apariţiei obezităţii şi a problemelor legate de greutate atât  la copii,cât şi la adulţi. Ei au analizat nivelul de ftalaţi existenţi în urină  la un grup de fetedintr-un cartier din New York. În acest fel,au observat că fetele plinuţe aveau o concentraţie crescută de ftalaţi în urină.

Ftalaţii nu sunt singurele „calorii chimice”,ci şi substanţele numite bisfenoli-A,care se numără şi ele printre ingredientele cosmeticelor. Îngrijorarea medicilor este legată de faptul că ambele substanţe sunt absorbite de organism,afectându-l profund,la nivelul hormonilor. Ele scad exagerat de mult cantitatea de testosteron,ceea ce duce la îngrăşare.

Nutriţionistul Zoe Harcombe susţine studiul medicilor americani şi subliniază că orice factor care afectează echilibrul hormonal creează probleme oricui doreşte să slăbească.

Ce-i de făcut?

Sigur că nu este posibil să excluzi produsele de îngrijire din viaţa ta,dar ceea ce poţi face este să:

-citeşti cu atenţie etichetele cosmeticelor şi să le alegi,dacă este posibil,pe acelea care conţin o cantitate mai mică din substanţele menţionate de experţi ca fiind periculoase;

-consumi cât mai multe alimente organice,fructe şi legume,care scad absorbţia „caloriilor chimice”.Recente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg