Cu „Naşul“ la psihiatru. Ce l-a afectat enorm pe Al Pacino după rolul din seria „The Godfather“

1 profimedia 0341486993 jpg jpeg

„Naşul/The Godfather“ este considerat unul dintre cele mai mari filme din toate timpurile, fiind inclus în topuri de prestigioase publicaţii de specialitate. Cu o distribuţie de excepţie - Marlon Brando, James Caan, Diane Keaton şi Abe Vigoda – pelicula l-a propulsat la rang de star internaţional pe Al Pacino.

Interpretarea magistrală a personajului Michael Corleone şi metamorfoza acestuia dintr-un soldat care a luptat în cel de-al doilea Război Mondial într-un cap nemilos al Mafiei este astăzi considerată una dintre cele mai bune din istoria cinematografică.

Rolul a oferit o mulţime de replici celebre precum „Să nu-ţi urăşti niciodată duşmanii. Îţi afectează judecata“ sau „Tatăl meu i-a făcut o ofertă pe care nu o putea refuza“. Actorul a devenit imediat una dintre cele mai „vânate“ celebrităţi, atât de fani, cât şi de presă. Ceea ce s-a întâmplat după apariţia filmului l-a schimbat atât de mult pe Al Pacino încât actorul a avut nevoie de terapie, după cum a declarat într-un interviu pentru The Hollywood Reporter.

Motivul nu este cel adesea invocat de alţi actori. Nu a intrat prea mult în mintea unui mafiot şi nu a ajuns să se identifice cu personajul său. Dar faima l-a afectat atât de mult încât a pierdut controlul asupra realităţii şi a trebuit să facă terapie pentru a reveni cu picioarele pe pământ.

Nu neapărat rolul l-a schimbat pe Al Pacino, ci celebritatea obţinută în urma lui. „Naşul“ nu a fost prima peliculă a actorului, dar a însemnat lasarea sa în lumea mare a filmului şi l-a transformat imediat într-o celebritate. Al Pacino pur şi simplu nu a putut gestiona toată această atenţie imensă îndreptată asupra sa, astfel că a trebuit să facă terapie o bună parte din viaţă. „Efectele acestui tip de faimă ajung să dureze decenii. Am avut nevoie de terapie 25 de ani, câte cinci zile pe săptămână“, a mărturisit actorul.

Şi nu a glumit. Al Pacino a fost atât de ocupat cu terapia şi adaptarea, încât a făcut doar cinci filme în anii 1980. „Am vrut doar să mă îndepărtez de ritmul nebunesc de lucru şi a fost bine pentru mine“, a mai spus actorul.

FOTO ProfimediaRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg