Cum alegi antiperspirantul pe vreme caniculară

1 58850 original jpg jpeg

Transpiraţia excesivă chiar îţi strică reputaţia! De aceea, trebuie să ai mare grijă cum îţi alegi antiperspirantul. Nu ştii care sunt cele mai bune produse de acest gen? Îţi oferim câteva sfaturi!

Transpiraţia este un proces natural al organismului. Când este cald,când eşti foarte emoţionată sau când faci efort,transpiraţia este mecanismul intern prin care corpul îşi reglează temperatura şi te ajută să te răcoreşti.

Dar ce faci cu mirosul urât şi faptul că te simţi jenată din cauza stropilor care îţi udă hainele?! Este bine să ştii că nu transpiraţia în sine este urât mirositoare,ci bacteriile de la nivelul pielii care „se hrănesc” cu această sudoare.

Rezultatul? Îţi pierzi încrederea în tine şi ai senzaţia că doar un duş te mai poate revigora. Special gândite pentru aceste situaţii stânjenitoare,deodorantele şi antiperspirantele încearcă să te ferească de aceste neplăceri.

Antiperspirantele,eficiente şi rezistente

Pentru a te simţi bine în pielea ta,ai la dispoziţie două tipuri de produse care îţi promit să te scape de mirosul deranjant al transpiraţiei-deodorantele şi antiperspirantele.

Fruntaşe la îndepărtarea efectelor negative ale transpiraţiei sunt considerate antiperspirantele. Ele au menirea de a limita secreţia de sudoare la nivelul subraţului prin blocarea porilor.

Pe piaţă există o gamă foarte variată de produse antiperspirante care diferă în funcţie de consistenţă şi de parfumurile încorporate:spray-uri,stickuri,şerveţele umede sau roll-on-uri.

Cele mai nocive ingrediente

Majoritatea produselor antiperspirante conţin săruri de aluminiu şi zirconiu,elemente care inhibă activitatea glandelor sudoripare. Cum nu mai transpiri la fel de mult,bacteriile îşi reduc activitatea şi „esenţele” neplăcute nu-ţi mai dau târcoale. Prin urmare,tu te simţi fresh şi plină de energie timp îndelungat. Pe de altă parte,cel puţin în ultima vreme,aceste produse au fost contestate.

Ce li se reproşează? Faptul că,din cauza sărurilor de aluminiu,toxinele deţinute de sudoare nu mai sunt eliminate şi se acumulează în zona axilelor,provocând apariţia tumorilor. Această teorie nu a fost validată de oamenii de ştiinţă,dar pentru siguranţă încearcă să-ţi achiziţionezi produse care au o cantitate redusă de săruri de aluminiu sau care conţin numai ingrediente naturale.

Cum să alegi deodorantele

La polul opus,deodorantele încearcă doar să ascundă mirosul deranjant şi să-ţi reîmprospăteze zonele care sunt predispuse transpiraţiei,fără a periclita activitatea glandelor sudoripare. Deşi aceste produse nu conţin săruri de aluminiu,unele au în compoziţie parabeni,ingrediente considerate de medici nocive,sub denumirile de methyl-paraben,propyl-paraben,isobutylparaben etc.

De aceea,citeşte cu atenţie eticheta produsului înainte de a-l cumpăra. Alternativa sănătoasă ar fi să foloseşti deodorante pe bază de plante,numai că acestea nu sunt la fel de eficiente şi trebuie să le aplici de mai multe ori în timpul zilei. În plus,aroma lor nu pare să fie cea mai plăcută.

Piatra de alăun nu are contraindicaţii

Împotriva transpiraţiei,poţi să foloseşti şi piatra de alăun. Ea reglează secreţiile şi neutralizează mirosurile neplăcute,este tolerată chiar şi de pielea sensibilă pentru că nu o irită şi hainele tale nu vor avea acea dungă albă care îţi rămânea de la deodorant. Când vrei să eviţi transpiraţia,spală-te cu apă călduţă,umezeşte piatra şi freac-o de piele. Produsul se găseşte în magazinele Plafar şi costă până la 30 de lei.Recente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg