Cum dai culoare obrajilor

1 68251 original jpg jpeg

Îţi doreşti un ten perfect? Câteva trucuri simple te pot ajuta să ai un machiaj natural şi plin de prospeţime. Iată de ce trebuie să ţii cont.

Alege blush-ul care ţi se potriveşte

1. După nuanţa pielii

Blush-ul trebuie să fie puţin mai închis decât culoarea naturală a pielii. Dacă ai pielea arămie,foloseşte nuanţe calde. În cazul în care tenul tău este deschis,optează pentru un blush în nuanţe reci,iar dacă ai pielea închisă,poţi alege nuanţe mai puternice.2. După textură

Dacă vrei un ten luminos,poţi folosi un fard de obraz sub formă de cremă. Blush-urile pudră oferă un finisaj mat,iar cele lichide sau sub formă de gel au ca efect obţinerea unei culori transparente,diafane.

Cum îl aplici

Dacă ai faţa ovală,întinde fardul pe pomeţi,în linie dreaptă pe orizontală. Ai faţa rotundă? Blush-ul ar trebui să fie mai accentuat spre interiorul feţei şi estompat spre tâmple. În cazul în care ai faţa în formă de triunghi cu vârful în jos,aplică blush-ul oblic,mai accentuat spre tâmple şi mai estompat spre centrul feţei.

Pentru a-l face să dureze,aplică înainte de blush-ul pudră unul sub formă de cremă,ambele în aceeaşi nuanţă. Culoarea va fi mai intensă şi se va păstra pe parcursul întregii zile.

Foloseşte corectorul

Corectorul galben este potrivit pentru a acoperi cearcănele,deoarece elimină tonurile de violet. Aplică puncte mici în zona de sub ochi şi tamponează uşor cu degetele,până când culoarea se uniformizează.

Corectorul verde ascunde petele roşii sau urmele lăsate de acnee şi de cuperoză. Aplică-l doar pe zona cu probleme,apoi uniformizează printr-un masaj uşor.

Corectorul mov revigorează pielea obosită,iar tenul palid capătă strălucire. Întinde-l cu atenţie în zonele afectate,apoi foloseşte un fard de obraz cu tente roşiatice.

Corectorul albastru dă o tonalitate rece şi palidă acelor zone înroşite sau iritate.

3 secrete despre pudră

1. Pulbere sau compactă?

Pudra pulbere ajută la fixarea machiajului,având un grad de acoperire limitat. Este ideală când nu foloseşti fond de ten şi o aplici direct peste crema hidratantă,dând un aspect proaspăt şi luminos tenului. Pudra compactă are un grad de acoperire mai mare şi este indicată în special pentru tenul gras,deoarece matifiază şi ţine sub control secreţia de sebum în zona T.

Dacă foloseşti bureţelul,tamponează uşor faţa,din centru spre exterior. Pensula se foloseşte prin mişcări circulare,de la baza nasului către exteriorul feţei,până aproape de ureche,apoi din mijlocul frunţii spre tâmple.

Înainte să cumperi o pudră,testeaz-o pe faţă. Vezi dacă nuanţa se potriveşte cu pielea ta,dacă se strânge sau îşi schimbă culoarea în timpul zilei.

Foto:Photoland Onoky