Cum faci faţă singurătăţii

1 55580 original jpg jpeg

Aţi împărţit, până acum, şi bune şi rele, dar la un moment dat drumurile voastre s-au separat. Fie că tu ai decis să fie aşa sau destinul a ales pentru voi, e important să crezi că orice obstacol poate fi depăşit cu voinţă şi curaj.

Nu-i uşor să treci prin viaţă singură,dar nici imposibil,mai ales când sunt puse într-o astfel de situaţie femei ambiţioase şi luptătoare. Le-am provocat pe câteva dintre cititoarele noastre să ne spună ce presupune viaţa pe cont propriu şi ce le-a ajutat să treacă peste greutăţi.

Maria Mărgean,42 de ani,Slobozia:„Îmi doresc să fiu sănătoasă şi să am putere de muncă“

bf3df8d3fd39fcb73b6a7f5489827974 jpg jpeg

Singurătatea e grea,mai ales când ai multe greutăţi de înfruntat. Maria Mărgean este văduvă şi mamă a trei copii,dar cu toate astea a luptat mereu pentru a le asigura celor mici strictul necesar.„Soţul meu a decedat în 2006,cu o lună înainte de a se naşte cel de-al treilea copil“.

„Nu mi-a fost deloc uşor,dar am mers mai departe pentru copiii mei“,declară ea. Acum locuieşte într-un cămin social pentru că,după moartea soţului,a fost alungată de cei doi cumnaţi din casă. Viaţa a fost nedreaptă pentru ea,însă ambiţia şi curajul de care a dat dovadă au ajutat-o să facă faţă provocărilor de zi cu zi şi să-şi crească armonios copiii.

Tot ce-şi doreşte este să fie sănătoasă,să poată munci pentru a-şi întreţine familia,iar referitor la căsătorie,spune ea,atât timp cât se poate descurca singură,nu îşi doreşte să facă din nou pasul cel mare.

Tinca Ciucă,53 de ani,Bârlad:„Nu mi-a fost uşor să iau viaţa în piept“

34161286ff2890d19aeeb3d7c02bf2b5 jpg jpeg

Tinca Ciucă şi-a început de tânără viaţa de soţie,dar fericirea i-a fost umbrită când soţul ei a murit. De 19 ani,ea ţine loc de mamă şi de tată pentru patru fete şi un băiat

„M-am măritat la vârsta de 20 de ani,iar la 34 de ani eram o văduvă cu cinci copii. Uşor nu mi-a fost să iau viaţa în piept,dar nu m-am gândit niciun moment să mă recăsătoresc,pentru că am crezut că nu pot găsi pe cineva care să vrea să fie şi tată pentru copiii mei“,povesteşte doamna Tinca.

Aşadar,a învăţat şi lucruri pe care în mod normal le-ar face un bărbat – să schimbe o priză,să repare un scaun,să schimbe un bec –,dar în acelaşi timp şi-a îndeplinit cu succes rolul de mamă. Sacrificiul nu a fost atât de mare,spune ea,fiindcă acum este cea mai fericită mamă şi bunică.„Sunt mândră de copiii mei pentru că s-au realizat şi mă bucur din plin de cei patru nepoţi,cărora încerc să le dau aceeaşi educaţie pe care le-am oferit-o şi părinţilor lor“,încheie cititoarea.

Elena Alecu,60 de ani,Câmpina:„Am vrut să-i dovedesc că pot merge mai departe fără el“

5d4d8aeaf0b3db7f7aefd74b899d3362 jpg jpeg

Nu-i uşor să faci faţă singurătăţii,mai ales când faci tot posibilul ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Dar pentru Elena Alecu,viaţa merge mai departe după două separări şşi un divorţ,dintre care doar ultimul a fost oficial,pentru că ea pur şi simplu nu voia să accepte ceea ce i se întâmplă.

„E foarte dificil să laşi la o parte 36 de ani de căsnicie şi să-l auzi pe cel de lângă tine spunând că nu-i mai pasă şi că vrea să şteargă totul cu buretele. Pur şi simplu,rămâi împietrit“,povesteşte ea.

După ce a depăşit momentul,Elena a privit lumea cu alţi ochi. S-a ambiţionat şi a luptat pentru a le dovedi celor din jur,  cu precădere fostului soţ,că poate să meargă mai departe,fără susţinerea lui sau a altui bărbat. „Am avut ocazia de a-mi reface viaţa alături de un om extraordinar şi amândoi meritam să fim fericiţi. Însă am în preajmă persoane dragi care au nevoie de mine,aşa că nu am putut să plec departe de ele“,conchide doamna Elena.Recente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg