Cum îţi alegi crema în funcţie de necesităţile tenului

1 60701 original jpg jpeg

Deşi vara este pe sfârşite, mai avem la dispoziţie câteva săptămâni de soare pentru a ne perfecţiona bronzul, până să înceapă sezonul ploilor. Crema de plajă este un produs esenţial tuturor persoanelor care se expun razelor UV, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp.

Însă din larga varietate de creme şi loţiuni disponibile pe piaţă,trebuie să ştii ce specificaţii se vor potrivi pielii tale. Pentru a te ajuta să faci alegerea optimă,mai jos avem câteva sfaturi utile.1. Pentru pielea normală,de culoare medie (sau cu subtonuri gălbui),care nu se arde şi se bronzează rapid,crema ideală va avea un FPS (Factor de Protecţie Solară) cu indicele 15. Factorul de protecţie solară indică timpul de protecţie faţă de razele UV (o cremă cu un FPS 15 va proteja de arsuri 150 de minute) responsabile de deteriorarea epidermei şi de apariţia cancerului de piele. Pe lângă factorul de protecţie mediu,ideal ar fi ca loţiunea ta de plajă să conţină şi diverse ingrediente emoliente,cum ar fi untul de sheasau uleiul de cocos,pentru a asigura hidratarea optimă. De asemenea,trebuie să reaplici crema de plajă după fiecare baie în mare sau în piscină.

2. Dacă ai pielea sensibilă,iritată sau foarte deschisă la culoareşi te arzi rapid,optează pentru o cremă cu factor de protecţie ridicat,FPS 50 şi reaplic-o des. Dacă ai pielea extrem de sensibilă,încearcă să foloseşti loţiuni de plajă fără iritanţi,fără parfum şi caută pe eticheta cu ingrediente oxidul de zinc sau de titan. În farmacii găseşti diverse sortimete de creme potrivite nevoilor pielii tale,însă vor costa mai mult. Nu uita,dacă ai aluniţe,acestea nu trebuie expuse razelor UV sub nici o formă.

Află de AICI ce cremă se potriveşte celorlalte tipuri de piele.Recente

Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg