Cum îţi alegi deodorantul

1 58670 original jpg jpeg

Pentru zilele caniculare, alege produse strict în funcţie de tipul tău de piele şi de „cerinţele” acesteia, fără compromisuri!

Punctul de plecare ar trebui să-l reprezinte produsele de protecţie şi felul în care le alegi,pentru a obţine exact efectul dorit. Iar dacă până acum credeai că nu există diferenţe între antiperspirante şi deodorante,mai gândeşte-te o dată!

Din gama produselor cosmetice,menţionăm deodorantele,produse care neutralizează mirosul neplăcut,distrugând bacteriile cauzatoare ale acestuia,fără a inhiba totuşi glandele sudoripare. În tratarea transpiraţiei excesive,căci asta este hiperhidroza axilară,recomandate sunt antiperspirantele.

Sub formă solidă,de cremă,gel ori de roll-on,ele sunt medicamente care inhibă activitatea glandelor sudoripare,putând fi cumpărate din farmacii,fără reţetă. În compoziţia lor intră săruri metalice,a căror concentraţie diferă în funcţie de zona destinată.

Astfel,pentru zona axilei,concentraţia optimă este de 10-15%,pe când pentru mâini ori picioare,ea poate ajunge şi la 30%. În aceeaşi zonă se situează şi sărurile de lipoaminoacizi,care,spre deosebire de cele metalice,au un ph 4-6,proprietăţi astringente şi o mai bună toleranţă la nivelul pielii.Sfaturi utile

Încearcă pe cât posibil să eviţi deodorantele ori antiperspirantele cu parfum în exces! Se ştie deja că acesta nu se va menţine pe toată durata „protecţiei”. De asemenea,evită pulverizarea ori aplicarea deodorantelor pe pielea proaspăt epilată sau recent spălată. În aceste cazuri,se poate ajunge fie la iritaţii,fie la o protecţie scăzută.

Din gama remediilor naturiste fac parte tincturile,infuziile şi decocturile din plante (muşeţel,levănţică,frunză de nuc,rozmarin),însă în farmacii poţi găsi şi produse pe bază de acid salicilic,acid boric,mentol,talc sau formol.

Vichy,Stress Resist. Preţ:46,7 lei

În condiţii de stres,circulaţia sângelui se accelerează,iar zona axilei se supraîncălzeşte. Stress Resist este un tratament intensiv antiperspirant,care rezistă 72 de ore. Este hipoalergenic şi nu conţine alcool sau parabeni.

Spirial. Preţ:36,1 lei

Este o cremă ­antiperspirantă destinată trans­piraţiei excesive (pentru mâini,picioare,axilă). Sudoregulator intens,efect antibacterian.

Vichy,Podexine. Preţ:32,75 lei

Este un tratament antiperspirant pe bază de Ozocină,un complex care limitează dezvoltarea bacteriilor şi regularizează umiditatea.

Iwostin,Aspiria. Preţ:24 lei

Limitează eliminarea transpiraţiei,hidratează şi ameliorează iritaţiile pielii,încetineşte descompunerea bacteriană a lipoproteinelor. În plus,absoarbe umezeala,lăsând o piele uscată,pentru un timp îndelungat.

Addax,Zirconal,pudră antiperspirantă. Preţ:37,5 lei

Cu săruri de zirconiu şi de aluminiu,Zirconal previne supraîncălzirea picioarelor şi reduce apariţia bacteriilor.

Herbagen,Gel antiperspirant. Preţ:7,4 lei

Se aplică prin masare şi absoarbe mirosul neplăcut.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg