Cum îţi alegi deodorantul

1 58670 original jpg jpeg

Pentru zilele caniculare, alege produse strict în funcţie de tipul tău de piele şi de „cerinţele” acesteia, fără compromisuri!

Punctul de plecare ar trebui să-l reprezinte produsele de protecţie şi felul în care le alegi,pentru a obţine exact efectul dorit. Iar dacă până acum credeai că nu există diferenţe între antiperspirante şi deodorante,mai gândeşte-te o dată!

Din gama produselor cosmetice,menţionăm deodorantele,produse care neutralizează mirosul neplăcut,distrugând bacteriile cauzatoare ale acestuia,fără a inhiba totuşi glandele sudoripare. În tratarea transpiraţiei excesive,căci asta este hiperhidroza axilară,recomandate sunt antiperspirantele.

Sub formă solidă,de cremă,gel ori de roll-on,ele sunt medicamente care inhibă activitatea glandelor sudoripare,putând fi cumpărate din farmacii,fără reţetă. În compoziţia lor intră săruri metalice,a căror concentraţie diferă în funcţie de zona destinată.

Astfel,pentru zona axilei,concentraţia optimă este de 10-15%,pe când pentru mâini ori picioare,ea poate ajunge şi la 30%. În aceeaşi zonă se situează şi sărurile de lipoaminoacizi,care,spre deosebire de cele metalice,au un ph 4-6,proprietăţi astringente şi o mai bună toleranţă la nivelul pielii.Sfaturi utile

Încearcă pe cât posibil să eviţi deodorantele ori antiperspirantele cu parfum în exces! Se ştie deja că acesta nu se va menţine pe toată durata „protecţiei”. De asemenea,evită pulverizarea ori aplicarea deodorantelor pe pielea proaspăt epilată sau recent spălată. În aceste cazuri,se poate ajunge fie la iritaţii,fie la o protecţie scăzută.

Din gama remediilor naturiste fac parte tincturile,infuziile şi decocturile din plante (muşeţel,levănţică,frunză de nuc,rozmarin),însă în farmacii poţi găsi şi produse pe bază de acid salicilic,acid boric,mentol,talc sau formol.

Vichy,Stress Resist. Preţ:46,7 lei

În condiţii de stres,circulaţia sângelui se accelerează,iar zona axilei se supraîncălzeşte. Stress Resist este un tratament intensiv antiperspirant,care rezistă 72 de ore. Este hipoalergenic şi nu conţine alcool sau parabeni.

Spirial. Preţ:36,1 lei

Este o cremă ­antiperspirantă destinată trans­piraţiei excesive (pentru mâini,picioare,axilă). Sudoregulator intens,efect antibacterian.

Vichy,Podexine. Preţ:32,75 lei

Este un tratament antiperspirant pe bază de Ozocină,un complex care limitează dezvoltarea bacteriilor şi regularizează umiditatea.

Iwostin,Aspiria. Preţ:24 lei

Limitează eliminarea transpiraţiei,hidratează şi ameliorează iritaţiile pielii,încetineşte descompunerea bacteriană a lipoproteinelor. În plus,absoarbe umezeala,lăsând o piele uscată,pentru un timp îndelungat.

Addax,Zirconal,pudră antiperspirantă. Preţ:37,5 lei

Cu săruri de zirconiu şi de aluminiu,Zirconal previne supraîncălzirea picioarelor şi reduce apariţia bacteriilor.

Herbagen,Gel antiperspirant. Preţ:7,4 lei

Se aplică prin masare şi absoarbe mirosul neplăcut.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg