Cum îţi protejezi tenul de frig

1 69621 original jpg jpeg

Pentru multe dintre noi, zilele de iarnă aduc mai mult decât acea nuanţă trandafirie în obraji... Tenul pare iritat şi parcă strânge, iar pielea se usucă. Iată ce ai de făcut!

Pe durata iernii,ia în calcul că rutina de îngrijire trebuie să se schimbe considerabil. Astfel,încearcă să eviţi pe cât posibil produsele pe bază de alcoolşi să optezi pentru demachiante delicate şi creme hidratante grase.

Curăţă şi hrăneşte

Aplică pe faţă,o dată pe săptămână,un strat subţire de iaurt grecesc. Acidul lactic din compoziţia lui acţionează ca un exfoliant delicat,non-abraziv. Pe post de hidratante naturale,apelează la ingrediente din bucătărie,în diverse combinaţii:banane,albuş,lapte.

Hidratează zi de zi

Caută uleiuri care să nu blocheze porii (noncomedogenice),precum cel de avocado sau de migdale. Ai grijă,însă,pentru că nu toate sunt recomandate. Cel de Shea,de exemplu,e controversat,anumiţi specialişti spunând că poate bloca porii. Poţi alege şi loţiuni pe bază de agenţi emolienţi:glicerină,sorbitol şi acizi alfa-hidroxi,care conferă umezeală pielii.

Ai grijă şi de pielea nasului

Pe frig,circulaţia sângelui este îngreunată la nivelul nasului. De aceea,cei cu acnee rozacee sau psoriazis trebuie să aibă şi mai multă grijă! Ca nasul să revină la o culoare normală,treptat şi nu brusc,aplică-i o compresă cu apă călduţă,nu fierbinte!,pentru câteva minute,după ce ai intrat în casă.Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg