Cum îţi tonifici tenul în mod natural

1 79179 original jpg jpeg

Tonerul este de cele mai multe ori un pas opţional în rutina de îngrijire pentru multe dintre noi. Însă, un produs pe bază de ingrediente naturale poate face diferenţa pentru tenul tău. Nu sări peste acest pas dacă vrei să îi oferi tenului un boost de hidratare!

Loţiunea tonică este un produs de curăţare, care se aplică după demachiere şi are rolul de a împrospăta şi revitaliza tenul. 

“Multe femei nu dau importanţă acestui produs, lăsându-l undeva pe un raft de la baie să expire. Dar acesta are funcţia de-a reechilibra pH-ul pielii, restabilind bariera de protecţie. Utilizarea loţiunii tonice duă demachiere este obligatorie pentru a restabilirea pH-ului natural al pielii de 5.5,” explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Astfel de produse închid porii, calmează iritaţiile, înlătură excesul de sebum şi celulele moarte. Un alt atuu? Produsul îţi pregăteşte faţa să absoarbă mai bine celelalte produse de beauty.

Cum utilizezi corect tonerul?

Aplică tonerul imediat după demachiere – atunci pielea este mai predispusă la iritaţii şi apariţia inflamaţiilor. Tamponează faţa cu o dischetă de bumbac îmbibată în produs pentru a te asigura că ai înlăturat toate reziduurile şi impurităţile rămase în urma demachierii. În plus, indiferent de ce tip de ten ai, nu este indicat să alegi un toner care conţine alcool, deoarece îţi va usca pielea.

“După demachiere, ca să îndepărtezi impurităţile de pe faţă şi să te asiguri că nu a mai rămas urmă de machiaj pe faţă, aplică loţiunea tonică. Loţiunea tonică nu trebuie să fie astringentă şi nu trebuie să conţină alcool. Recomandat este să fie un produs care are la bază doar principii active care vor stimula regenerarea celulară având un efect revigorant asupra tenului”, explică Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

Ce ingrediente naturale trebuie să conţina tonerul?

De fiecare data când trebuie să cumperi o loţiune tonică, citeşte cu atenţie eticheta. Iată care sunt ingredientele cu efecte benefice:

Coada Şoricelului - florile şi frunzele plantei sunt utilizate datorită proprietăţilor sale astringente şi decongestionante, având ca elemente componente principale uleiuri esenţiale, diferiţi acizi, taninuri şi Azulena.

Nalba -  conţine antociani (Malvidina, Malvina), flavonoide, mucilagii, Acid Clorogenic şi Acid Cafeic. Are o acţiune emolientă, de înmuiere, răcoritoare şi hidratantă precum şi o acţiune antiinflamatoare.

Iedera - extractul obţinut din frunzele plantei are o acţiune decongestionantă, drenantă şi ajută la reabsorbţia lichidelor şi la reactivarea microcirculaţiei. Are, de asemenea, efecte de înlăturare a oboselii, de tonifiere şi de calmare.

Ginseng-ul - Ginsengul este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, stimulante, tonifiante, elasticizante şi eutrofice. Are efecte benefice în prevenirea apariţiei ridurilor, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii.

Hamamelis - Plantă cunoscută încă din Antichitate datorită proprietăţilor sale terapeutice şi regenerante. Bogată în flavonoide, pectine şi mucilagii, stimulează formarea epiteliului, îmbunătăţind microcirculaţia. Este recunoscută datorită acţiunii sale tonifiante, astringente, cicatrizante şi împotriva petelor pigmentare. De asemenea, Hamamelisul are la nivelul pielii proprietăţi răcoritoare şi calmante.

Salvia - Bogată în uleiuri esenţiale, flavonoide şi substanţe similare estrogenului, salvia stimulează activitatea fibroblastilor, contribuind la regenerarea şi reînnoirea fibrelor de colagen şi elastină. Are acţiune tonică, stimulantă, antiseptică şi astringentă.

această plantă are proprietăţi antiseptice, stimulante la nivel general, energizante, tonice, cicatrizante şi astringente.

Credit foto:Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg