Cum menţii tenul strălucitor şi hidratat în sezonul rece

1 femeiecusal jpg jpeg

Toamna şi-a intrat în drepturi, iar acest lucru presupune unele schimbări în rutina de machiaj şi îngrijire a tenului, două aspecte importante în această perioadă. Frecventele schimbări de temperatură sunt un factor de stres pentru piele, dar există câteva trucuri pentru un aspect sănătos şi strălucitor, în ciuda temperaturilor scăzute.

 

Exfoliere şi hidratare înainte de culcare

Aproape toate tipurile de ten tind să se usuce din cauza frigului şi de aceea trebuie să îţi intre în reflex să aplici produsele de hidratare seara, înainte de culcare. Întotdeauna un astfel de produs trebuie aplicat pe o piele curată, demachiată în prealabil. De câteva ori pe săptămână se recomandă şi un produs pentru exfoliere uşoară. Aplică un strat gros de cremă hidratantă înainte de a merge la culcare, iar dimineaţa te vei trezi cu o piele de bebeluş, pregătită pentru a putea aplica produsele de machiaj pe care le foloseşti în mod curent.

Acidul hialuronic

2 acid hialuronic jpg jpeg

Specialiştii recomandă pentru această perioadă produsele cu acid hialuronic, precum serurile, care menţin pielea hidratată şi strălucitoare. Pielea umană produce acid hialuronic în mod natural, însă nivelul acestuia scade odată cu înaintarea în vârstă şi este influenţat şi de expunerea la soare. Experţii recomandă, în cazul pielii uscate sau deshidratate, folosirea unei măşti cu acid hialuronic care va oferi o doză concentrată de substanţe active.

Considerat o fântână a tinereţii, acidul hialuronic se găseşte şi în mai multe produse alimentare, precum peştele întreg, ca macroul şi bibanul de mare, ţesuturi cartilaginoase de vită, porc şi pui, soia fermentată, legume cu frunze verzi, ardei gras, morcovi, cartofi, avocado şi nuci.

Produse cu factor de protecţie solară

Chiar şi în sezonul rece, experţii recomandă produsele cu factor de protecţie solară. Razele ultraviolete există chiar dacă temperaturile au coborât în termometre şi vremea este înnorată. Cremele cu factor ridicat de protecţie solară sunt eficiente pentru evitarea formării ridurilor, a deshidratării tenului, dar şi a cancerului de piele. Foloseşte produse cu factor de protecţie solară de minimum 15 şi reaplică-le pe faţă dacă stai mai mult timp afară.

Uleiuri pentru ten

O bună modalitate de a hidrata pielea în sezonul rece este uleiul special conceput pentru ten. Aceste uleiuri conţin proteine şi vitamine care oferă pielii un aspect sănătos şi o protejează de radicalii liberi şi de poluare. Alege uleiuri cu formulă lejeră, care se absorb repede în piele şi pot constitui o bună bază pentru machiaj.

Foloseşte mai puţine produse de machiaj

Pielea trebuie să respire, iar acesta este motivul pentru care specialiştii recomandă un număr mai mic de produse de machiaj în acest sezon. Încearcă să foloseşti doar corector în zonele cu probleme - coşuri, cearcăne - şi renunţă din când în când la fondul de ten. De asemenea, specialiştii recomandă renunţarea la produsele de machiaj sub formă de pudră pentru că usucă tenul. Pe piaţă există numeroase versiuni lichide ale acestora.

Foloseşte blush şi ruj

… şi neapărat rimel. Acestea sunt cele trei produse pe care trebuie să mizezi în acest sezon. Motivul este unul simplu, bronzul verii a cam dispărut şi ai nevoie să oferi chipului un aspect strălucitor.

Specialiştii recomandă în această perioadă tonurile de prună şi roşu închis pentru rujuri şi balsamuri de buze, care, pe o piele palidă, arată sofisticat. În aceste condiţii, machiajul ochilor trebuie să fie mai degrabă discret, pentru a nu încărca - un simplu creion, neapărat negru şi puţin rimel. Cele mai bune opţiuni pentru fardul de pleoape sunt nuanţele de auriu şi cupru, dar dacă ţi se par prea îndrăzneţe, alternativele sunt violetul închis şi nuanţele de gri. De asemenea, blush-ul ar trebui să aibă nuanţe de roz.

3 femeiemachiata jpg jpeg

Ca perioadă de tranziţie, toamna este cel mai bun moment să încerci să corectezi efectele pe care anotimpul călduros le-a lăsat asupra tenului şi să pregăteşti pielea pentru frigul din timpul iernii. Şi este mai uşor decât crezi să ai un ten hidratat şi strălucitor în această perioadă.

Sursa foto: Pexels.comRecente

Kourtney Kardashian însărcinată Instagram jpg
Jennifer Lopez jpeg
Shania Twain la aproape 60 de ani jpg
caine jpg
parola jpg
palpitatii jpg
Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg