Cum poţi folosi coaja de portocală pentru îngrijirea tenului

1 72933 original jpg jpeg

În loc să arunci coaja de portocală, ce ai zice dacă ai folosi-o ca ingredient natural pentru îngrijirea tenului? Iată la ce ajută şi cum poate fi folosită.

Previne apariţia coşurilorAcneea este cauzată de excesul de sebumde la nivelul feţei sau din cauza bacteriilor care astupă porii şi duc la apariţia coşurilor dureroase şi inestetice. O modalitate bună de a scăpa de această problemă este să aplici o pastă preparată din coajă de portocală.

După ce ai lăsat coaja de portocală să se usuce,macin-o până când se transformă în pulbere apoi amestec-o cu puţină apă pentru a obţine o pastă consistentă. Amestecul se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute. Se foloseşte cel puţin 15 zile la rând,pentru efecte maxime.

Dacă eşti în căutarea unei metode neconvenţionale de îndepărtare a

,îţi propunem să încerci coaja de portocală. Aceasta conţine din plin antioxidanţi,care luptă împotriva radicalilor liberi,reducând astfel ridurile. În plus,coaja de portocală conţine calciu,care protejează pielea de efectele negative ale razelor UV şi vitamina E,substanţă ce menţine elasticitatea pielii.

Coaja de portocală uscată şi mărunţită se foloseşte în combinaţie cu 2 linguri de miere şi 2 linguri de fulgi de ovăz pulbere. Masca facială se lasă să acţioneze o jumătate de oră,după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Coaja de portocală poate fi folosită şi pentru curăţarea tenului,întrucât elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii,redându-i strălucirea şi luminozitatea. Datorită conţinutului de vitamina C,coaja de portocală acţionează şi ca un astringent natural.

Pulberea obţinută din coaja de portocală se poate folosi în combinaţie cu puţin turmeric şi apă de trandafiri.



Recente

Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg