Cum să ai ochi albaştri, în 20 de secunde

1 69331 original jpg jpeg

Vrei să ai ochi albaştri în doar câteva secunde? Ei bine, acest lucru va fi posibil cât de curând. Un tratament cu laser, care are capacitatea de a schimba culoarea ochilor pacienţilor, a fost conceput de curând de un medic american şi se află în perioada de testare.

Procedura se bazează pe un sistem computerizat de scanare,care fotografiază irisul şi apoi identifică zonele care trebuie să fie „tratate", anunţă iniţiatorul proiectului, citat de Mediafax.

Medicii lansează apoi raze laser, folosind un tipar specific fiecărui pacient, acţionând, pe rând, asupra unei zone selectate de pe iris. După ce toate zonele selecţionate au fost atinse cu aceste fascicule de raze laser, procedura este reluată de câteva ori.

Tratamentul durează 20 de secunde

„Razele laser agită pigmentul de la suprafaţa irisului. Folosim două frecvenţe care sunt absorbite de pigmentul care dă culoarea închisă a ochilor, iar acestea sunt absorbite complet. Aşadar, nu există niciun pericol de a vătăma restul ochiului",a explicat Gregg Homer,preşedintele companiei care se ocupă de acest proiect medical.

După prima săptămână de tratament,culoarea ochilor devine mai închisă,pe măsură ce ţesutul îşi schimbă caracteristicile. Ulterior,după un interval de 1-3 săptămâni începe să apară culoarea albastră la nivelul irisului.

Tratamentul este ireversibil

Dacă decizi că vrei să-ţi schimbi culoarea ochilor în albastru,decizia este ireversibilă.Până acum,procedura a fost testată pe un număr de 17 persoane. Toţi oamenii au avut deficienţe de vedere.

Medicii oftalmologi avertizează asupra riscurilor unui astfel de tratament,deoarece distrugerea pigmentului din ochi poate să conducă la apariţia unor afecţiuni oculare,dacă razele de lumină ajung într-o cantitate prea mare la nivelul retinei.Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg