Cum să previi apariţia parodontozei

1 70600 original jpg jpeg

Igiena deficitară a cavităţii bucale, fumatul, stresul, dar şi un sistem imunitar scăzut pot duce la apariţia parodontozei, o boală supărătoare, care afectează în special adulţii.

Boala parodontală,răspunzătoare de afectarea danturii,a gingiilor şi a maxilarului,este principala cauză principală de pierdere a dinţilor în cazul adulţilor. Ca să nu ajungi în această situaţie,ai grijă de igiena zilnică a danturii.

Nu uita să mergi la dentist la fiecare şase luni,pentru ca acesta să depisteze la timp eventualele probleme. Căci,dacă parodontoza este descoperită într-un stadiu  avansat,tratamentul este de mai lungă durată şi mai costisitor. Totodată,fructele şi legumele crude nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie,iar dulciurile,între mese,trebuie evitate. Alege o pastă de dinţi pe bază de plante (muşeţel) şi care să conţină fluor sau propolis.

Dacă ai deja boala,trebuie să ştii ce să faci ca să nu recidiveze. Este important să menţii o igienă orală deosebit de riguroasă şi să te speli pe dinţi de cel puţin două ori pe zi.

Totodată,trebuie să respecţi toate programările pentru controalele periodice pe care medicul tău stomatolog ţi le face,dar să menţii sub control şi celelate afecţiunile generale ale organismului.

Este indicat să te obişnuieşti să foloseşti aţa dentară,pentru o curăţare cât mai bună a cavităţii bucale. La fel de important este,ca după fiecare masă,să îţi clăteşti cavitatea bucală cu apă de gură,căci aceasta va elimina bacteriile şi din zonele unde periuţa nu poate pătrunde. Detartrajul este,de asemenea,recomandat,la aproximativ trei luni de zile.Recente

Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg