Cum să schimbi lumea cu un zâmbet

1 52613 original jpg jpeg

Îţi aminteşti filmul „Dă mai departe“, cu Kevin Spacey şi Helen Hunt? Ideea lui era simplă: dacă faci trei fapte bune pentru cineva drag, iar acela va ajuta pe altcineva, se va crea un lanţ uman care va face lumea mai bună. O mână de tineri a aplicat-o, mişcând apoi o ţară întreagă.

Iniţiativa a 14 tineri timişoreni reuniţi în Asociaţia Look Inside abia a împlinit un an. Undeva,în centrul oraşului,au lăsat o pereche de cizme,cu un bileţel:„Cu mult drag,pentru oricine are nevoie! Ajută şi tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb!“. Curând,multe cadouri s-au ivit în oraş şi a luat naştere o adevărată campanie,  „Un OM dă mai departe“,care s-a extins în ţară,apoi chiar şi peste hotare,în Chişinău.

«Mută-ţi atenţia de la „EU”,către „EI”!»

În noiembrie,anul trecut,tinerii au creat pe Facebook o pagină dedicată acţiunilor lor umanitare,unde au strâns rapid peste o mie de prieteni. Mesajul lor îi chema pe toţi cei dornici să dăruiască semenilor zâmbete,încredere,iubire,sprijin. „Suntem o echipă de oameni care a descoperit că secretul este să-ţi muţi atenţia de la „EU“,către „EI“,au declarat tinerii entuziaşti. Tot atunci,i-au invitat pe cei care le citesc pagina să se impliceîntr-un lanţ al faptelor bune,să pregătească un cadou şi un bileţel cu mesajul creat de Asociaţia Look Inside,să-l fotografieze şi să-l posteze pe Facebook,împreună cu invitaţia la acţiune.

Voluntarii Look Inside,ajutoarele lui Moş Crăciun

Campania „Un OM dă mai departe“ n-a rămas un proiect singular. La o lună după lansarea ei,în apropierea Sărbătorilor,membrii asociaţiei le-au oferit cadouri copiilor din familii foarte sărace. Iată cum suna apelul lor:„I-am rugat pe copii să scrie Moşului. Dacă vrei să le aduci un zâmbet,fii Moş Crăciun şi îndeplineşte-le un vis!“.

O parte dintre cei care au participat au cumpărat cadouri şi le-au dus personal. Alţii le-au trimis daruri la sediul asociaţiei,primind apoi fotografii cu momentul în care darurile au ajuns la copii. „Vom derula campania şi anul acesta. Îi invităm pe toţi cei care doresc să ia parte să urmărească scrisorile copiilor pe care le vom posta pe Facebook şi să facă o bucurie unuia dintre ei!“,a spus Denise Gal,unul dintre membrii Asociaţiei Look Inside.

«Pot să te îmbrăţişez?»

A face o faptă bună nu înseamnă doar să oferi suport material,ci şi sprijin moral. Asta o ştiau prea bine şi tinerii despre care îţi scriu.

De aceea,tot anul trecut,în Luna Cadourilor,au împărţit… îmbrăţişări. Membrii asociaţiei şi 100 de voluntari au făcut pancarte pe care scria „Îmbrăţişări gratuite“ şi,fără ezitare,„au umplut“ Parcul Operei din oraşul de pe Bega de zâmbete şi de îmbrăţişări din dorinţa de a-i destresa pe cei cuprinşi de febra cumpărăturilor de Sărbători. Acţiunea se va desfăşura şi anul acesta,în decembrie,în acelaşi loc,unde eşti aşteptată şi tu cu… braţele deschise.

Zece familii mai fericite,de Paşte

simeon stalpnicul png

De-a lungul anului,roata dăruirii pusă în mişcare de Asociaţia Look Inside n-a stat o clipă. De Paşte,membrii şi prietenii lor şi-au unit forţele pentru a ajuta o dată în plus zece familii nevoiaşe din judeţul Timiş (Timişoara şi satele Secaş,Criobara,Bacova,Giarmata,Cernateaz).

Au pus mână de la mână şi au adunat pachete cu alimente,haine,încălţăminte,jucării şi alte lucruri necesare,pe care le-au oferit în Joia Mare cu îmbrăţişări,zâmbete şi urări de bine. Bătrâni,copii,mame – toţi i-au primit atunci cu lacrimi de fericire. Tot în Secaş,recent,au dotat biblioteca din sat cu calculatoare,videoproiector,rafturi şi câteva cărţi,lansând un apel tuturor celor interesaţi să doneze mai multe cărţi pentru copii.

1.000 de desene,1.000 de vise

Tot de dragul celor mici,de 1 Iunie,inimoşii de la Look Inside au inspirat 1.200 de copii să deseneze lumea aşa cum o văd ei. Timp de trei zile,lucrările lor au fost expuse în Parcul Copiilor. „Într-o lume condusă de tehnologie,în care copiii s-au separat unii de alţii,evenimentul şi-a propus să restabilească legătura emoţională între copiii generaţiei noastre“,au notat pe Facebook tinerii asociaţiei,care speră să te inspire şi pe tine să-ţi ajuţi semenii.

Cum să te implici şi tu

Trimite cărţi pentru copii,pe adresa Asociaţiei Look Inside,str. Pestalozzi,nr. 22,Timişoara,pentru dotarea bibliotecii din satul Secaş şi din alte sate din judeţul Timiş,Lasă daruri în oraşul tău,pe care notezi:„Cu mult drag pentru oricine are nevoie! Ajută şi tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb!“.Fii Moş Crăciun anul acesta pentru unul dintre copiii pe care-ivizitează membrii asociaţiei. Dorinţele lor vor fi postate în curând pe pagina de facebook Look Inside. Împlineşte-le visele!Recente

UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi jpg
Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg