Cum să te împaci cu oglinda

1 48633 original jpg jpeg

Trăim în lumea imaginilor perfecte şi a nemulţumirilor. În fiecare dimineaţă, dintr-o oglindă prinsă în perete ne priveşte o femeie „prea grasă“ sau cu încă un rid „de expresie“. Ne vom împăca vreodată cu oglinda?

Suntem sortite să privim zilnic imagini cu femei perfecte. Noi nu vom atinge acea perfecţiune,dar o căutăm. Mereu nemulţumite,adesea resemnate,cu defecte reale sau imaginare,am vrea să ne împăcăm cu imaginea din oglindă. 97% din femei nu sunt mulţumite de felul cum arată. Cel puţin o dată pe zi,ele declară că nu se simt bine în pielea lor.Prizoniere într-un cerc vicios

De ce oare uităm că stilul unei femei este mai important decât fizicul? Suntem primii noştri critici. Cât mai avem până vom deveni propriii noştri adversari? „

,spune psihologul Loredana Ionaşcu. Şi iată cum frumuseţea se transformă în chin…

Când nu ai încredere în tine

Dacă nu-l putem transforma,am face bine să ni-l luăm drept aliat. Da,este vorba despre corp. Dacă pentru a fi împăcată cu tine trebuie să alergi 5 km pe zi,începe chiar de azi. Uneori,problemele noastre nu sunt imaginare şi dacă stă în puterea noastră să schimbăm ce nu putem accepta,n-ar trebui să stăm pe gânduri.

Când nu te placi şi n-ai încredere în tine,toată viaţa ţi-e afectată. Nu ai curajul să încerci nimic din ceea ce crezi că n-ai reuşi. Nu te simţi demnă de iubire,de răsplată. Şi dacă nu te iubeşti,cum ai vrea să te iubească ceilalţi? De ce ar face-o?

Se spune că prin tot ce facem căutăm aprecierea celorlalţi. Când eşti mulţumit de viaţa ta,nu contează că ai nasul prea cârn şi părul prea ondulat. Nemulţumirea face parte din noi,important este să nu ne plângem de milă,ci să acţionăm. Să înţelegem. Să schimbăm. Să căutăm. Frumuseţea nu înseamnă superficialitate.

Ba dimpotrivă. Imaginea pe care o avem despre noi se răsfrânge asupra a tot ceea ce facem,ce suntem. Citeşte mai departe ce spun Carmen Brumă şi Anca Ţurcaşiu. Ele vorbesc despre schimbări vizibile şi despre atitudine. Concluzia textului îţi aparţine ţie,cea care citeşti...

Carmen Brumă:«M-a motivat nemulţumirea!»

În urmă cu ceva vreme,i-am luat un interviu şi apoi ­m-am apucat de alergat. Acum mi-a povestit despre cum s-a împăcat cu ea însăşi.

.

2c1d0887e40b38cff1ce5b9e322aa576 jpg jpeg

Pe mine m-a motivat nemulţumirea pe care o simţeam când mă vedeam în oglindă şi disconfortul permanent pe care îl aduc 30 kg în plus. În timp, am realizat că o astfel de experienţă care pare traumatizantă are şi părţi bune. Am devenit echilibrată, disciplinată, perseverentă, răbdătoare, iar sportul şi alimentaţia sănătoasă sunt, azi, un stil de viaţă pentru mine.

Eu fac parte dintre femeile care s-au împăcat cu imaginea din oglindă de-abia atunci când au reuşit să o schimbe, aşa că nu pot da sfaturi de genul: «Nu contează că eşti obeză, important e să te accepţi aşa cum eşti!» Cred că fiecare dintre noi a primit o carcasă de care nu trebuie să-şi bată joc." (Carmen Brumă)

Anca Ţurcaşiu:«Caut zi de zi să-mi construiesc atitudinea ideală.»

Poate că frumuseţea e o stare,iar atitudinea o certitudine,mi-am zis în timp ce vorbeam cu Anca.

"Am şi eu nemulţumirile mele, chiar şi nişte complexe legate de anumite părţi ale corpului meu. Dar ştiu că frumuseţea vine şi din atitudine, nu toţi ne naştem cu acea frumuseţe perfectă, deşi e în natura umană să ne-o dorim.

Ţinuta, zâmbetul, liniştea interioară, echilibrul înseamnă tot frumuseţe. Eu caut zi de zi să-mi construiesc această atitudine ideală, citind, exersând. Din păcate, sunt multe femei neîncrezătoare în zilele noastre.

bc45bf6ec947eb60327c02057a7a1d36 jpg jpeg

Dar mai cred că neîncrederea se atenuează odată cu trecerea anilor şi, în timp, femeile devin mai împăcate cu imaginea lor. O vorbă a unui înţelept spune că primim înapoi ceea ce suntem, nu ceea ce ne dorim. Şi o soluţie este şi să fim mai calmi, mai buni, mai atenţi cu cei din jur pentru a le câştiga dragostea." (Anca Ţurcaşiu)

Uneori,ai impresia că,oricât ar trece anii,rămâi o adolescentă,o femeie neîncrezătoare,incapabilă să se accepte cu bune şi rele? Iată ce poţi face!

  (Psiholog Loredana Ionaşcu)Recente

Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg