Cum să-ţi îngrijeşti părul şi tenul cu fructe

1 72933 original jpg jpeg

Citricele nu sunt doar o sursă importantă de vitamine, ci şi un aliat al frumuseţii tale. Din portocale, lămâi şi grepfrut poţi prepara o mulţime de măşti pentru îngrijirea pielii şi a părului.

Coaja de portocale,exfoliant natural

Conţinutul mare de vitamina C din portocale face ca aceste fructe să aducă numeroase beneficii pielii,mai ales pe perioada sezonului rece,când ea necesită o îngrijire specială. Important de ştiut este că portocalele sunt utile chiar dacă persoana are tenul gras,ridat sau cu pete care au apărut în urma expunerii la soare. Mai exact,cantitatea mare de vitamina C din compoziţia ajută la refacerea colagenului,proteină care menţine elasticitatea şi supleţea pielii. De asemenea,uleiurile din fructe ajută la tonifierea tenului,reducerea inflamaţiilor şi îndepărtarea impurităţilor.

-         nivelul de aciditate al portocalei este un bun ajutor pentru tenul gras. Prepară o mască dintr-o portocală şi două linguriţe de miere. Pasează fructul în blender,adaugă mierea,apoi aplică masca pe ten si pe gât. Lasă să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte cu apă călduţă;

-         cojile de portocale sunt un bun exfoliant pentru piele. Usucă pe o coală de hârtie cojile,apoi mărunţeşte-le. Sub formă de scrub,ele ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii şi a punctelor negre.

Sucul de lămâie te scapă de riduri

Pe cât de multe beneficii aduce lămâia sănătăţii,pe atât de multe sunt şi cele pentru îngrijirea pielii. Cantitatea mare de vitamine din conţinut şi aciditatea fructului sunt de ajutor pentru toate tipurile de ten.

-         sucul de lămâie ajută la reducerea porţiunilor lucioase de la nivelul pielii (în special în zona T). Stoarce zeama de la o lămâie şi aplic-o cu ajutorul dischetelor demachiante pe ten. Lasă să acţioneze 10 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă;

-         combinaţia dintre sucul de lămâie,miere şi uleiul esenţial de migdale este un excelent tratament antirid. Amestecă ingredientele într-un bol,aplică pe faţă şi lasă să acţioneze 20 de minute. 

Vrei un păr strălucitor? Foloseşte sucul de grepfrut!

Chiar dacă gustul fructului nu este placul tuturor,lista beneficiilor pe care le aduce sănătăţii tenului şi a părului nu este una scurtă. Mineralele şi acidul citric din fruct elimină celulelor moarte de pe ten şi favorizează reducerea excesului de sebum.

-         tenul tău îşi va recăpăta supleţea dacă foloseşti grepfrut şi banană. Pasează pulpa fructelor şi aplic-o pe ten,dar şi pe decolteu. Lasă să acţioneze 10 minute,apoi îndepărtează masca progresiv cu dischete demachiante;

-         sucul de grepfrut este un aliat de încredere dacă vrei să elimini fixativul,spuma sau alte produse de coafare din păr. Aplică sucul de toată lungimea părului,apoi îl clăteşti cu multă apă. Sucul ajută la vitaminizarea podoabei capilare,ceea ce îl face să fie mai strălucitor.Recente

Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg