Cum tratăm problemele scalpului

1 67280 original jpg jpeg

Mătreaţa e problema cel mai des întâlnită, iar când observăm că la nivelul scalpului se produc anumite modificări anormale, trebuie imediat să luăm măsuri. Specialiştii de la Sara Studio îţi oferă cele mai bune sfaturi şi tratamente pentru un scalp sănătos şi un păr de invidiat.

Mătreaţa,sebumul în exces,diferitele tipuri de dermatite sunt probleme cu care se confruntă orice persoană. Puţini oameni ştiu însă că mătreaţa e un soi de ciupercă. Fulgii de mătreaţă sunt,de fapt,celule de piele moartă. Dacă aveţi această problemă,scalpul poate avea un aspect solzos care se poate înroşi şi puteţi experimenta chiar senzaţia de mâncărime. Însă dacă apare şi senzaţia de arsură la nivelul scalpului,atunci problemele sunt mai grave. Culoarea roz a pielii poate fi primul simptom al psoriazisului şi e necesară consultarea de urgenţă a medicului dermatolog.

Şamponul potrivit te scapă de mătreaţă

În cazul mătreţii,tratamentul e la îndemâna oricui. Trebuie să folosim un şampon exfoliant care ajută la îndepărtarea cojilor. Dacă avem un scalp seboreic,folosim un şampon pe bază de zinc sau sulf. E bine de ştiut că produsele pe bază de zinc produc dependenţă în organism. Produsele de îngrijire capilară pe bază de acid citric sunt,de asemenea,favorabile. Acidul citric are rol astringent (usucă) şi,totodată,închide porii,astfel stopându-se producerea de sebum în exces.