De ce e important să-ţi hrăneşti şi părul

1 73507 original jpg jpeg

Dietele sunt grozave, dar nu întotdeauna şi pentru părul tău, care este precum un barometru pentru starea ta generală de sănătate. Dacă nu te hrăneşti corect, el îţi va da de veste. Cum? Află în continuare!

Subţierea firului de păr şi pierderea părului,îndeosebi în creştetul capului,sunt semnele unei alimentaţii incorecte,a anemiei sau a stresului.

Proteinele au o mare influenţă asupra creşterii părului,dar un aport zilnic crescut poate face mai mult rău decât bine. De asemenea,carbohidraţii de bună calitate,cum sunt cei procuraţi din cereale integrale impulsionează creşterea părului şi-i cresc rezistenţa,după cum afirmă Glenn Lyons,directorul unei clinici din Londra,citat de Dailymail.co.uk.

„Pentru sănătatea părului sunt esenţiale şi grăsimile «bune»,fierul. Celulele foliculare (ale părului) cresc mai repede decât oricare alte celule ale corpului,de aceea au nevoie de o bună nutriţie. În cazul unei diete necorespunzătoare,primul care suferă este părul,pe care organismul îl consideră neesenţial”,spune Glenn Lyons.

Din păcate,după ce ai mâncat mai mult dulciuri sau mâncare de tip fast-food,apoi începi un regim sănătos,cu mai multe proteine,legume,cereale integrale,lapte,peşte,părul va beneficia mai târziu de elementele nutritive pe care organismul le primeşte din alimentele sănătoase. Iată de ce abia după trei luni de la renunţarea la dieta nesănătoasă te vei bucura de un păr mai bogat şi mai viguros.

Extraponturi pentru un păr frumos

-de câte ori este posibil,lasă-ţi părul să se usuce fără foehn

-dacă observi că părul tău a început să cadă,să-şi piardă din strălucire şi rezistenţă,foloseşte cât mai puţine produse de styling

-în locul măştilor cu ou sau avocado,alege să incluzi aceste alimente în dieta zilnică! Sunt mai eficiente!Recente

Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg