De ce suntem afectaţi de moartea celebrităţilor şi cum percepe creierul o astfel de pierdere

1 moartea celebritatilor jpg jpeg

Când o celebritate moare, nu numai familia şi prietenii ei se înstristează, ci şi fanii suferă, indiferent dacă şi-au întâlnit sau nu idolul faţă în faţă. Dispariţia vedetelor îndrăgite poate lăsa o amprentă tristă asupra publicului, mai ales dacă se întâmplă brusc, fără un avertisment. Ce spun specialiştii despre acest fenomen?

Pshihologul Tom Kersting precizează că nu trebuie neapărat să cunoaştem personal vedetele care pleacă dintre noi, ca să fim afectaţi de moartea lor. Munca lor pe Pământ poate genera un impact pozitiv în minte. Spre exemplu, trecerea în nefiinţă a lui Michael Jackson poate declanşa amintiri din trecut, când au fost lansate melodiile sale, iar acestea te pot duce imediat cu gândul la artist sau la o persoană dragă cu care ai împărtăşit momente frumoase pe muzica lui.

De ce plângem la despărţirile de celebrităţi

Terapeuţii spun că în mintea noastră se creează o relaţie strânsă cu vedeta preferată, mai ales dacă suntem obişnuiţi să o vedem mereu la televizor, în reviste sau în mediul online. Mai mult decât atât, creierul percepe idolul ca fiind o persoană apropiată, din familie. Tocmai din această cauză suntem trişti atunci când auzim vestea că un star a murit.

Ce trebuie să facem în acele momente

Dacă eşti unul dintre acei fani care se luptă să se împace cu gândul că vedeta lor preferată a plecat de pe Pământ, psihologul Tom Kersting îţi oferă câteva sfaturi cu privire la acest aspect: În primul rând, încearcă să te concentrezi pe aspectele pozitive pe care idolul tău le-a adus în viaţa ta: „Ca fan al lui Grateful Dead, îmi amintesc ce am simţit când a murit Jerry Garcia. Deşi eram trist de moartea sa, am zâmbit în acelaşi timp, deoarece muzica lui mi-a creat multe experienţe pozitive cu prietenii pe care nu le voi uita niciodată", a spus psihologul Tom Kersting. Deci, cheia este să fii recunoscător pentru amintirile pozitive şi să te fixezi mai mult pe asta, decât pe tristeţe.

În al doilea rând, dacă nu îţi poţi explica durerea, asta nu înseamnă că sentimentele tale nu pot fi înţelese de cei din jur. Indiferent care este motivul pentru care te întristezi, este important să cauţi ajutor profesional dacă durerea devine copleşitoare.

Sursă foto: ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg