Dermatologii ne învaţă cum să scăpăm de acnee

1 71852 original jpg jpeg

Cine s-a confruntat cu acneea ştie cu siguranţă cât de mult disconfort poate produce această afecţiune mai ales în perioada adolescenţei, atunci când acceptarea socială şi popularitatea devin idealuri ale tinerilor.

Din păcate,această problemă nu ţine cont de vârstă şi poate apărea oricând,cauzând semne,cicatrici,pete şi chiar resemnare,atunci când observăm că tratamentele pe care le încercăm nu aduc rezultatele dorite imediat. Iată câteva sfaturi antiacnee,oferite de specialişti.

Dr. Laurenţiu Vlădău,specialist în dermatologie şi venerologie în cadrul clinicii Hebra Dermatologie,prezintă primii paşi care trebuie făcuţi pentru tratarea acneei,pornind de la obiceiurile zilnice care agravează problema şi trebuie evitate şi până la tratamentele medicale realizate împreună cu medicul specialist.

Trei sferturi dintre adolescenţi,afectaţi

Acneea este o boală de piele care apare de obicei pe faţă,piept,spate şi umeri,zone care au mai multe glande sebacee. Deşi problema poate afecta atât bărbaţi,cât şi femei la orice vârstă,cunoscându-se că aproximativ trei sferturi din persoanele cu vârste cuprinse între 11 şi 30 ani au avut acnee la un moment dat,tinerii suferă de acnee pentru mai mult timp – în mare din cauza aşa-numitei „furtuni hormonale”.

Bacteriile sunt de vină

„Foliculii de păr sunt conectaţi la glandele sebacee,care secretă o substanţă uleioasă (sebum) necesară pentru a lubrifia părul şi pielea. În mod normal,sebumul călătoreşte de-a lungul firelor de păr şi ajunge prin deschiderile foliculilor pe suprafaţa pielii. Atunci când corpul produce o cantitate în exces de sebum şi celule de piele moartă,în combinaţie,acestea două pot bloca foliculii de păr. Ele vor forma un dop moale,creând un mediu în care bacteriile se pot dezvolta. În cazul în care porii înfundaţi sunt infectaţi cu bacterii,rezultă inflamaţia”,explică domnul doctor Laurenţiu Vladau.Recente

Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg