Despre gheara diavolului cu Oana Turcu

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi pe care ţi le oferă în acest număr.
Ce este gheara diavolului?
Gheara diavolului este o plantă ierboasă, care creşte pe terenuri nisipoase şi aride, la altitudini de 500-1.000 m, în Africa de Sud,în Namibia şi în Madagascar. Este un puternic remediu contra durerii, fapt datorat substanţelor analgezice şi antioxidante pe care le conţine, care înlătură inflamaţiile. Celebritatea pe care această plantă a căpătat-o în Europa şi în Statele Unite se datorează, fără îndoială, efectului său terapeutic, cu adevărat fenomenal, în bolile articulare. Denumirea i se trage de la fructul spinos, cu o formă aparte: oval şi încapsulat într-o coajă lemnoasă, cu doi spini centrali mari şi două rânduri laterale de 12-16 ţepi, în formă de gheară.
Care sunt efectele ei?
Dintre toate proprietăţile terapeutice, cea mai recunoscută este cea contra unor afecţiuni reumatice precum artrita, poliartrita reumatoidă şi artroza.
Poate fi folosită şi pentru împachetări corporale?
Poate fi folosită în crema cu înalt conţinut de principii active, pentru masajul local. Este ideală pentru pielea sensibilă, cu probleme circulatorii venoase, cu capilare vizibile. Nontermogenică, nu conţine camfor, vaselină, proteine şi grăsimi animale, şi are în compoziţie, pe lângă gheara diavolului, arnică, vitamina E, ulei de măsline, ulei de germeni de grâu, alantoină, ulei de floarea-soarelui şi de porumb. Se aplică de mai multe ori pe zi, cu un uşor masaj, până la absorbţie.