Dieta perfectă pentru piele

1 70709 original jpg jpeg

Anumite alimente au în compoziţie compuşi care redau elasticitate şi strălucire pielii şi tenului. Află care e dieta zilnică, ideală pentru un look proaspăt, fără riduri!

Roşii

Folosite în preparatele pe care le găteşti,roşiile îţi furnizează licopen,un antioxidant natural care ajută la neutralizarea şi eliminarea radicalilor liberi provocaţi de expunerea la soare,care duc la îmbătrânirea pielii. E suficientă o jumătate de cană de pastă de tomate ca să obţii 16 mg de licopen – necesarul zilnic pentru protecţia pielii în zilele caniculare de vară.

Ton la conservă

Este bogat într-un ingredient „secret”,seleniul,care ajută la menţinerea elasticităţii pielii,prin stimularea producerii de elastină. Seleniul are şi rol în neutralizarea radicalilor liberi produşi în organism,în urma expunerii la soare. Poţi mânca zilnic o jumătate de conservă.

Ulei de seminţe de struguri

Folosit în salate,acest uleieste o excelentă sursă de antioxidanţi,acid oleic,palmitic,linoleic,vitamina E şi F,care previn degradarea celulară şi semnele premature ale îmbătrânirii. Are efect excelent şi în cazul persoanelor care suferă de diverse afecţiuni ale pielii – cheratoze,psoriazis,depigmentări.

Ceai verde

E un adevărat elixir pentru piele,pentru că are în compoziţie catechină,cu rol antiinflamator şi cu proprietăţi anticancer.  Un studiu britanic arată că persoanele care beau2-6 ceşti de ceai pe zi prezintă o incidenţă mai scăzută de cancer de piele şi suferă mai puţin de pe urma expunerii la soare. Ceaiul alb are proprietăţi asemănătoare.

Ulei de şofrănel

Acizii graşi nesaturaţi omega 6,care intră în compoziţia acestui tip d ulei,sunt extrem de folositori persoanelor care au pielea uscată sau flască. Permit conservarea supleţii pielii,şi permit apei să pătrundă bine în piele. Este folositor şi persoanelor cu eczeme diverse,ajutând la vindecarea lor.

Spanac

Sunt pline de vitamina C,care împiedică formarea tumorilor la nivelul pielii şi care ajută la reînnoirea celulară. În plus,ajută la pătrunderea apei în piele,ceea ce reduce formarea ridurilor. Efect asemănător au şi alte legume cu frunze verzi.

Seminţe de in

Conţin acizi graţi nesaturaţi omega 3,care „şterg” petele de pe piele şi ridurile fine. Participantele la un studiu biranic care au inclus în dietă o jumătate de linguriţă de seminţe de in,timp de 6 săptămâni,au obţinut la sfârşitul perioadei experimentale un ten mai bine hidratat,mai puţin iritat şi cu semnificativ mai puţine pete roşii. Pentru efecte asemănătoare,consumă zilnic seminţe crude de in,amestecate cu cerealele de dimineaţă sau presărate în iaurt sau în salate. Dacă ţi-e mai uşor,foloseşte în salate ulei de in.Recente

Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg
fast food  jpg
manipulator   manipulare   shutterstock 1932266996 jpg
Adolf Hitler shutterstock 252139258 jpg
86bdaddee9c5cfdfc1cd9951e2b42c69 jpeg
vedete jpg