Dinner Time! Ce consumă celebrităţile la cină?
Cu toamna-n geam, masa de seară intră în ritualul zilnic cu reţete mai bogate, numai bune pentru a ne pregăti temeinic de sezon cu şi mai multe vitamine şi nutrienţi. Iată câteva idei pentru o cină completă!
Medalion de curcan cu cartofi gratinaţi
Ingrediente:
1 kg cartofi,50 g parmezan,50 g brânză cu mucegai albastru,250 ml smântână,sare,piper,nucşoară,1 ceapă,1 lingură de unt,100 g spanac proaspăt,600 g carne de curcan,cimbru,2 linguri ulei.
Mod de preparare:
1 După ce ai curăţat şi spălat cartofii,fie îi răzuieşti,fie îi tai felii şi îi adaugi într-un vas,peste care adaugi parmezan ras,brânza cu mucegai,smântâna şi condimentele.
2 Căleşte în unt o ceapă tăiată cubuleţe,peste care adaugă spanacul şi cartofii şi amestecă cu grijă. Lasă mixtura să se scurgă printr-o tigaie cu găuri,apoi asezonează cu restul de parmezan şi ţine la cuptor timp de 50 minute,la 140 grade Celsius.
3 Taie pieptul de curcan felii şi bate-le uşor,condimentează-le şi frige-le la foc mare,într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au caramelizat,scoate-le,adaugă cimbrul şi coace-le timp de 5 minute.
4 Se serveşte un medalion de curcan cu garnitură de cartofi şi spanac.