Doina Levintza, Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor

1 50721 original jpg jpeg

Săptămâna aceasta Doina Levintza a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, pentru întreaga activitate de creaţie.

Realizatoarea emisiunii „Levintza prezintă” de la Prima TV,a fost decorată de ambasatorul Franţei la Bucureşti,Henri Paul,la o ceremonie desfăşurată la reşedinţa acestuia din Capitală. 

Pentru mine a fost un eveniment important şi o onoare că excelenţa sa Ambasadorul Franţei în România,domnul Henri Paul,şi Frederic Mitterrand,Ministrul Culturii din Franţa,mi-au acordat Ordinul Cavalerului Artelor şi Literelor,fiind ca o recunoaştere a întregii mele activităţi de creaţie”,a spus Doina Levintza.

Arta pentru mine este raţiunea de a fi,este încântarea sufletului meu pe care vreau s-o dăruiesc şi celorlalţi. Iubesc ceea ce fac,iubesc frumosul şi oamenii în special. Indiferent că lucrez în teatru,televiziune,film sau modă doresc ca lumea să fie fericită şi mulţumită de ceea ce fac”,a adăugat creatoare de modă.

De-a lungul timpului,creatoarea Doina Levintza a promovat nume noi în moda românească şi a sprijinit tinerii designeri. În anul 1994 a pus bazele unui club,numit Fashion Club,unde se adunau creatorii de modă,fotografii şi toţi cei care făceau parte din lumea modei. La solicitarea domnului ambasador Henri Paul,a consilierului Phillippe Guilet şi a Institutului Cultural Francez,Doina Levintza a luat parte la realizarea festivalului de modă Pasarela,„o punte” între moda românească şi cea franceză.

A fost o ocazie de a descoperi şi de a încuraja noile talente,de a contribui la răspândirea culturii şi creaţiei franceze şi de a întări legăturile între ţările noastre. Datorită acestui festival am cunoscut persoane importante precum Preşedintele Camerei Sindicale de Haute Couture,Didier Grumbach,care a ţinut şi o conferinţă despre istoria modei. L-am cunoscut pe directorul artistic al studioului Edelkoort,unul dintre cele mai renumite birouri de tendinţe,pe domnul Gert van de KueKen şi alţii. Am participat la un eveniment important precum expoziţia Yves Saint Laurent organizată de Pierre Berge şi la expoziţii româneşti de fotografie”,a mai spus Levintza.

  

faa6e5799282733c7a40c6e32fcb5390 jpg jpeg

Creatoarea de modă a ţinut să-i mulţumească ambasadorului Henri Paul şi şi-a exprimat regretul privind încheierea mandatului acestuia.

Mulţumesc pentru aportul dat culturii româneşti şi promovarea ei în Franţa şi pentru toate evenimentele extraordinare făcute în decursul mandatului. Personal consider că terminarea mandatului este o mare pierdere. Vă mulţumesc pentru dăruirea şi afecţiunea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul mandatului excelenţei voastre”,a încheiat Doina Levintza.

Creatoarea de modă îţi arată lumea fascinantă a modei în fiecare duminică,de la ora 11.00,în emisiunea „Levintza prezintă”,de la Prima TV.



Recente

shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg