Dr. Menci critică dieta vedetelor

1 55184 original jpg jpeg

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare şi autorul cărţii “Şi noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?” a luat la puricat câteva dintre dietele vedetelor, sfătuindu-ne să nu le călcăm pe urme pentru că ne putem îmbolnăvi.

Le admirăm prin reviste şi de multe ori le folosim drept model de viaţă. Considerăm că dacă Monica Gabor,Gina Pistol sau Cătălin Crişan au adoptat un anumit stil de viaţă şi reuşesc să arate atât de bine,atunci acesta este ideal şi pentru noi.

Monica Gabor

Are o siluetă trasă ca prin inel fără prea multe sacrificii alimentare,singurele artificii de înfrumuseţare la care apelează fiind masajele,împachetările cu efect anticelulitic sau tratamentele sofisticate şi costisitoare la salon. Cât despre diete,Monica nu consideră că trebuie să urmeze vreuna,pentru că este tânără şi are arderile bune. Modelul nu se dă în lături de la shaorma,pizza sau şniţele cu cartofi prăjiţi,iar exemplul său de dietă pentru o zi ar fi următorul:la micul dejun mănâncă un bol cu lapte şi cereale,o fiolă de ginseng şi 50 ml de aloe vera;la prânz,supă de legume şi dovlecei pane;la cină,miso soup,un preparat tradiţional japonez care are efect anticancerigen dacă este consumat de 2-3 ori pe săptămână,creveţi,salată,desert,iar pe toată durata zilei consumă multă ciocolată.

Dr. Menci:Este tânără şi consideră că obiceiurile alimentare pe care le are acum nu-i afectează silueta şi pe de o parte are dreptate,însă peste câţiva ani va lua contact cu urmările alegerilor sale de acum. Când ai 23 de ani,crezi că toată lumea este a ta,crezi că dacă îţi permiţi să slăbeşti artificial,la salon,eşti şi sănătos,însă shaorma,pizza sau preparatele pane obosesc ficatul şi cresc foarte mult colesterolul,responsabil cu problemele circulatorii şi care la bătrâneţe îţi poate oferi un “minunat” infarct.

Ciocolata conţine feniletilamină,care are efect halucinogen şi îţi poate crea stări de euforie şi dependenţă,în special în cazul persoanelor deprimate,capabile să inducă atracţia,uneori bulimică,spre acest produs. Îi recomand să facă sport,de preferat în aer liber,să se hidrateze foarte bine cu apă,nu cu alte băuturi dulci sau carbogazoase şi chiar să facă o cură de detoxifiere măcar o dată pe an. Asta presupune să scoată din alimentaţie prăjelile,mezelurile,mâncărurile sofisticate şi să prefere salatele din legume,peştele,iaurtul,iar în loc de ciocolată să aleagă diverse fructe. Pofta de dulce ar putea indica o carenţă de crom şi de magneziu.

Vezi AICI ce crede celebrul nutriţionist despre dietele adoptate de alte vedete!