Epilarea perfectă, la tine acasă

1 74717 original jpg jpeg

O piele fină şi catifelată este visul oricărei femei - însă epilarea este de multe ori un proces anevoios ce ne pune la încercare răbdarea. Poţi folosi chiar la tine acasă câteva metode eficace, menite să îndepărteze rapid pilozitatea nedorită.

Ceara de epilat

Epilarea cu ceară este una din cele mai complexe metode de îndepărtare a părului nedorit,dar cu efecte durabile. Este important să alegi produsul care se potriveşte cel mai bine pielii tale. Ceara de unică folosinţă este mai igienică,însă are un preţ mai ridicat decât cea care se poate refolosi. Totodată,pe piaţă sunt disponibile atât variante care se încălzesc cât şi benzi cu ceară rece. Trebuie să respecţi instrucţiunile de pe ambalaj,în funcţie de alegerea pe care o faci,însă în mare principiul este acelaşi. Se aplică ceara în sensul de creştere al firelor de păr,în strat uniform,şi se îndepărtează cu mişcări ferme,în sensul opus. La fel se procedează şi în cazul benzilor,care se recomandă pentru pielea sensibilă sau pentru faţă. Pielea trebuie să fe curată şi uscată înainte de epilare,iar după se folosesc creme hidratante calmante,evitându-se expunerea la soare în următoarele 24 de ore,pentru a preveni iritaţiile.

Spuma şi crema depilatoare

Spuma este o alternativă mai blândă,riscul ca pielea să se irite fiind mult mai mic. Se întinde uniform cantitatea specificată în instrucţiunile de folosire,se lasă să acţioneze timpul indicat,apoi se clăteşte cu apă călduţă. Această metodă este eficientă pentru zona inghinalăsau axile,unde pielea este mult mai sensibilă. Rezultatul nu durează la fel de mult ca la epilarea cu ceară,iar procedura trebuie repetată mai des. Crema este,la fel ca spuma,uşor de folosit,are un preţ accesibil,şi nu provoacă nici un fel de durere. Testează produsul înainte de folosire,pe o porţiune mică de piele. Dezavantajul ei constă în faptul că părul creşte destul de rapid şi poate deveni mai aspru dacă produsul este folosit un timp îndelungat.

Aparatul de epilat

Există aparate de epilat performante,cu viteze diferite sau cu funcţie atenuare a durerii. Rezultatele se menţin până la 2-3 săptămâni. Nu toate persoanele tolerează însă durerea provocată de epilator.

Lama de ras

Aproape orice femeie a încercat eliminarea părului nedorit cu lama de ras. Părul dispare rapid,dar efectul nu e de durată. Procedează astfel:umezeşte pielea,aplică gel de duş sau spumă de ras şi trece uşor cu lama peste zona respectivă,fară a apăsa prea tare. Nu este o metodăcare se recomandă un timp îndelungat,deoarece părul poate creşte mai aspu.

Procedeul cu miere şi zahăr

Se prepară dintr-o ceaşcă de zahăr granulat,o ceaşcă de miere şi zeama de la jumătate de lămâie. Se topeşte zahărul fără să se ardă,apoi se încorporează în el mierea. Se amestecă cu zeama de lămâie,până se obţine o consistenţă asemănătoare cu cea a aluatului. Se lasă la răcit puţin,însă fără să se întărească. Se aplică la fel ca ceara obişnuită.

Truc CPF

Aplică puţină pudră de talc înainte de epilarea cu ceară,pentru ca pielea să fie perfect uscată. 



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg