Eşti pistruiată? Iată câteva sfaturi de machiaj

1 58824 original jpg jpeg

Era o vreme când femeile cu pistrui ar fi făcut orice să-şi ascundă micile „defecte” ale feţei. Astăzi însă, accentul se pune mai mult pe realizarea unui machiaj lejer, care să le evidenţieze, însă nu extrem de mult. De aceea, alegerea unui machiaj potrivit cu aceştia, dar şi cu tonul pielii tale este important.

Fondul de tenNu cred că vrei să-ţi acoperi în totalitate pistruii,deci optează pentru un fond de ten lejer,care să uniformizeze doar culoarea feţei. Tonurile „lucioase” sunt cele mai bune şi oferă baza perfectă pentru restul machiajului. Dacă vrei totuşi să acoperi o parte din pistruii mai întunecaţi,foloseşte un corector bun.  

Pistruii au o culoare maronie,caldă,deci vei avea nevoie de un produs care să le „completeze”,mai degrabă decât să contrasteze cu ele. Dă-te cu un blush de culoarea piersicii sau cu un fard de obraz neutru sau bronzant. Evita fardurile sidefate,pentru că-ţi vor încărca şi mai mult faţa.  

Dacă ai pistri,ştii deja că tenul tău este mai sensibil,deci este important să te dai cu produse de protecţie solară,dacă vrei să-ţi protejezi pielea de arsurile solare. Caută un produs cu o protecţie solară mare,de 30 minim.

Când vine vorba de feţe pistruiate,femeile ar trebui să opteze pentru rujuri maronii,cafenii sau violete. Evită rozul,chiar dacă este culoarea sezonului,deoarece va contrasta şi mai mult culoarea pistruilor.