Există creşă pentru copilul tau?

1 47798 original jpg jpeg

Ce te faci cu copilul, după ce ţi-a expirat concediul de maternitate? Fără bonă sau bunici, este creşa soluţia salvatoare? Şi mai există creşe de stat?

Răspunsul este optimist:da,mai există creşe de stat unde îţi poţi duce copilul,dacă are între 6 luni şi 3 ani. Însă,când te gândeşti la o astfel de soluţie,ţi se îngrămădesc o mulţime de întrebări pe buze.

„Cum au grijă de atâţia prichindei? Pe al meu îl schimbă de scutec sau îl lasă aşa până vin eu? Mănâncă bine? Cum şi cât doarme?“Trei mămici ne vor povesti de ce au ales creşa şi cum s-au adaptat copiii lor în colectivitate.

"Când bunicii lucrează, alegi creşa"Daniela şi Mihai Barbu au un băieţel,David,de 3 ani,şi o fetiţă,Filofteia,de 1 lună. Acum un an,când Daniela a trebuit să se întoarcă la serviciu,s-a gândit bine ce soluţie-i mai bună pentru David.

Şi părinţii ei,şi cei ai lui Mihai ar fi vrut să stea cu cel mic,dar toţi lucrează de dimineaţă până seara. Grădiniţa particulară nu au mai pus-o pe listă,pentru că trecuseră prin această experienţă şi li s-a părut costisitoare.

,i-a propus Dana soţului ei.

Şi-au luat copilul de mână şi au purces să viziteze Creşa Ciobănaşului,aflată în cartierul

Vatra Luminoasă,din sectorul 2. Le-a plăcut faptul că era curată,iar educatoarele amabile. Aşa că de la 1 an şi 11 luni,David a mers la această creşă de la 8,30 până la 16.

„Educatoarele aveau foarte mare grijă de copii,povesteşte Dana. Nu l-am luat niciodată pe David neschimbat sau cu hainele murdare. După prima lună,a devenit mai sociabil,mai ordonat şi mai politicos.”

Spre deosebire de Daniela,Mirabela Tache nici nu şi-a pus în gând să-şi lase băieţelul,pe

Denis,de 1 an şi 11 luni,pe mâinile mamei sau ale soacrei. Ambele bunici ar fi fost încântate să stea cu Denis,însă Mirabela şi soţul ei,Mihai,au fost foarte hotărâţi:fără bunici.

Pe Eliza,fata cea mare,soţii Niculae au dat-o la creşă de la 1 an şi jumătate. Acum,la 5 ani,merge la grădiniţă. În septembrie,Camelia a terminat concediul de creştere pentru fata cea mică şi au început din nou căutările unei creşe. Au rămas fideli primei alegeri:creşa unde a fost şi Eliza.

Cum alegi creşa cea mai bună

Nu e deloc simplu să găseşti o creşă de stat pentru copilul tău şi să-ţi şi placă. După cum o spun şi cele trei mămici,depinde de ce simţi şi mai ales de ce vezi în creşele pe care le vizitezi. Apoi mai depinde şi de felul în care se adaptează copilul tău în noul mediu.

O zi de creşă costă între 6 şi 7 lei,iar programul zilnic este între 7 şi 19,30. Grupele de copii sunt:grupa mică:6 luni – 1 an;grupa mijlocie:1 -2 ani;grupa mare:2–3 ani. Există şi creşe săptămânale,preferate de mamele singure sau de părinţii care fac naveta. Dar despre asta într-un alt reportaj.

Foto:NorthfotoRecente

Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg