Exorcizarea Irinei Cornici din Tanacu. Măicuţa care a fost legată de cruce, fără apă şi fără mâncare

1 exorcizare jpg jpeg

Exorcizarea este practica religioasă de alungare a demonilor, care a devenit subiectul multor situaţii controversate. O poveste reală este cazul Irinei Cornici, măicuţa care a crezut că l-a auzit pe diavol vorbind cu ea, spunându-i că este păcătoasă.

În inima unei mânăstiri ortodoxe, din nord-estul României, trăia Irina Cornici, o măicuţa în vârstă de 23 de ani. Femeia a ajuns în grija mânăstirii „Sfânta Treime‟ din satul Tanacu, judeţul Vaslui, pentru tratament spiritual. Irina crescuse într-un orfelinat din Bârlad. Aceasta a mers la mânăstirea din Tanacu, pentru prima oară, să îşi viziteze o colegă, care a convins-o ulterior pe Irina să rămână la mânăstire, loc în care a făcut prima criză de schizofrenie.

Irina a fost printre primele persoane din România supuse unui ritual de exorcizare. În anul 2005, femeia a fost legată de o cruce cu lanţuri la mâini şi la picioare şi cu un căluş în gură, într-o cameră de la mânăstire, unde a murit de sufocare şi de deshidratare. Timp de trei zile măicuţa Irina Cornici a fost răstignită, găsindu-şi sfârşitul în chinuri groaznice.

Irina a fost ucisă de un preot şi de patru măicuţe

Daniel Petru Corogeanu, preotul cu barbă roşie, a declarat presei că a vrut să scoată demonii din ea. El a spus că femeia a trebuit să fie legată pentru că era violentă şi refuza să bea apă sfinţită. Ritualul de exorcizare condus de preotul Corogeanu şi de alte patru măicuţe a uimit o întreagă naţiune, iar ştirea a ajuns şi în presa internaţională.

S-a dovedit că preotul şi măicuţele au acţionat în timpul unei crize de schizofrenie a tinerei, iar moartea a fost cauzată de lipsa aportului nutritiv şi hidric, în condiţiile unei agitaţii psihomotorii. Totodată, tinerei i s-ar fi administrat 6 injecţii cu adrenalină făcute în timp ce era transportată cu ambulanţa la spital, lucru care i-ar fi agravat starea. Cadrele medicale nu au fost găsite vinovate de moartea acesteia, în schimb, preotul a fost condamnat la şapte ani de închisoare, o călugăriţă la şase ani şi celelalte trei la cinci ani.

În satul natal al femeii, la Perieni, rudele ei au cerut dreptate. Familia a spus în faţa instanţei că trupul Irinei era desfigurat şi de nerecunoscut. Avea urme oribile pe glezne şi pe stomac: „Era o fată bune. Prea crud. Doamne, mult prea crud. Cei care ar fi ucis-o ar trebui să fie răstigniţi la fel ca ea‟, spunea străbunicul ei, Gheorghe Antohi, potrivit cbsnews.

Biserica Ortodoxă a condamnat cu tărie ritualul de exorcizare din Vaslui. L-a exclus pe Corogeanu pe viaţă din preoţie şi pe cele patru călugăriţe din biserică.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg
Click! pentru femei Nr  14   7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa   bolovan jpg
Julia Roberts, Emma Roberts jpeg
Zodii greu de impresionat jpg
Menstruatie jpg
Oprah Winfrey  jpg
WhatsApp Image 2024 07 01 at 1 27 39 PM jpeg
Corina Caragea jpg
Ecran Stradal 960x576x2 mp4 thumbnail png
Horoscopul calatoriilor 2024  Sursa foto shutterstock 1941596062 jpg
camasa jpg
Chris Martin si Gwyneth Paltrow jpeg
SSS05834 mod jpg