Faţă şi mâini: protecţie împotriva gerului

1 67458 original jpg jpeg

Pielea expusă la temperaturi scăzute se usucă şi crapă – cea mai afectată fiind cea a feţei şi a mâinilor. Urmează câteva sfaturi pentru a proteja zonele cele mai expuse!

Foloseşte creme grase

Înainte de a ieşi din casă,foloseşte creme grase,cu ulei de cocos sau ulei de  pe faţăşi pe mâini. Pe faţă,aplică după cremă un fond de ten,masând uşor ca să intre bine în pori,şi o pudră compactă. Pentru mâini,o cremă cu glicerină este recomandată.  Seara,după demachiere,aplică creme hrănitoare pentru ten.

Evită variaţiile de temperatură

Nu trece brusc dintr-o încăpere bine încălzită în frigul cumplit de afară. Microcapilarele de la nivelul feţei vor fi dilatate iar temperatura scăzută le va face casante,dând pieliiun aspect vineţiu neplăcut.

Fă-ţi plinul de vitamine

În zilele geroase de iarnă,nu uita să incluzi in dieta zilnică alimente ca îţi aduc vitamina A,C,E,vitamine din complexul B,care menţin sănătatea pielii. Acizii graşi omega 3,din peştele gras sau din fructele uscate,contribuie şi ei la o mai bună protecţie a pielii.

Nu te spăla cu apă fierbinte

Când vii din frigul de afară sau înainte de a ieşi,vei fi tentată să te speli pe mâini şi pe faţă cu apă fierbinte,de la robinet. Evită acest lucru,fiindcă micile vase de sânge de la nivelul pielii îşi vor pierde elasticitatea şi vor deveni casante.

Nu consuma băuturi fierbinţi sau alcoolice

Înainte de a ieşi în ger,nu consuma băuturi foarte fierbinţi sau băuturi alcoolice. Ambele dilată vasele capilare – care se vor contracta brusc în ger,ceea ce poate duce la spargerea lor. Sucurile naturale de fructe şi de legume,bogate în substanţe nutritive,sunt binevenite.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg