Foloseşti foehn, placă sau ondulator? Părul tău se poate deteriora!

1 64982 original jpg jpeg

La cel puţin 3 zile, părul tău suferă din cauza „căldurii” artificiale! Îl usuci cu foehnul şi îl coafezi mai apoi cu ondulatorul ori placa? Toate aceste lucruri îl usucă şi îl fac să arate degradat. Uite ce poţi face!

Am fost aseară să mă tund şi să scap de acel aspect degradat al părului meu şi spre surprinderea mea,tăiatul vârfurilor,nu a mai fost suficient,ca în alte dăţi. Părul arată în continuare ca după o luptă şi tocmai de aceea m-am hotărât să schimb un pic modul de abordare.

Secretul unui păr sănătos este de fapt,să-l păstrezi hidratat. Lipsa unei hidratări corespunzătoare,şi deci a folosirii repetate a căldurii (foehnului,ondulatorului) este dăunătoare pentru părul tău!

Ar trebui să foloseşti mereu sau de două ori pe săptămână un balsam,pentru a ajuta la refacerea umiditaţii pierdute şi pentru a păstra părul într-o stare bună.

Frecvenţa şi tipurile de balsam utilizat va depinde de calitatea firului de păr şi dacă acesta este vopsit sau nu. Îşi recomand să ceri părerea coafezei tale,data viitoare când vrei să-ţi cumperi un balsam bun.

În zilele în care ai mai mult timp la dispoziţie,de exemplu în weekenduri,îţi poţi lăsa părul să se usuce de la sine,în mod natural. Vei da astfel părului tău o pauză de la căldura uscătorului şi vei sesiza diferenţa de calitate şi textură a acestuia.

Părul uscat în mod natural tinde să stea mai plat şi arată în general,mult mai sănătos. Adevărata problemă cu uscarea la cald este că îţi aprinde efectiv părul şi îţi usucă cuticulele,lăsându-l rigid şi fragil.

Dupa ce îţi speli părul,tamponează-l cu un prosop moale şi apoi lasă-l să se usuce în mod natural.

 De asemenea,de fiecare dată când te pregăteşti să te coafezi,foloseşte un serum protector termic.

Mergi la coafor în mod regulat,pentru a revitaliza părul,prin îndepărtarea vârfurilor şi firelor de păr despicate.