FOTO Clepsidra şi Cârligul: ciudatul mariaj al actriţei Marilyn Monroe cu scriitorul Arthur Miller

1 profimedia 0017801964 jpg jpeg

Este binecunoscut faptul că Marilyn Monroe a avut o viaţă zbuciumată şi relaţii cu numeroşi bărbaţi. Diva afost căsătorită de trei ori, iar cel mai lung mariaj a fost cel cu scriitorul Arthur Miller. În pofida faptului că nimeni nu le dădea nicio şansă, ei au fost căsătoriţi aproape cinci ani. Dar ce aveau în comun cea mai frumoasă femeie din lume şi dramaturgul „tocilar“?

Presa vremii a scris mult despre ei, i-a poreclit Clepsidra şi Cârligul şi nu a dat nicio şansă căsătoriei lor. Cuplul a fost unul ciudat, cel puţin la suprafaţă, pentru că cei doi parteneri erau firi total opuse. Marilyn Monroe ar fi putut avea orice bărbat pe care şi-l dorea, dar l-a ales pe dramaturgul Arthur Miller. Ce aveau în comun o tânără vedetă de la Hollywood şi un scriitor cu 11 ani mai mare decât ea?

Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare, în 1951, şi o scânteie s-a aprins imediat. Şi, cu toate că s-au căsătorit abia cinci ani mai târziu, au lăsat o impresie puternică unul asupra celuilalt. „Eşti cea mai tristă fată pe care am întâlnit-o vreodată“, i-a spus Miller actriţei. 

Ciudat, acest lucru a sunat ca un compliment pentru ea. „Eşti singurul care mi-a spus asta vreodată“, a răspuns Monroe. Miller avea să scrie mai târziu că au dat mâna şi „şocul corpului ei a trecut prin mine“. Iar Marilyn a scris în jurnalul său că Arthur „e ca o gură de apă rece atunci când ai febră“. Deşi erau personaliţi diametral opuse, Monroe şi Miller aveau fiecare ceea ce îi lipsea celuilalt. Ei s-au reîntâlnit abia cinci ani mai târziu şi atunci a început relaţia lor.

Marilyn Monroe era un simbol, era acel ideal la care orice bărbat visa. În plus, nevoia de protecţie pe care o simţea era un alt lucru pe care Miller i-l putea oferi. Dar ce a văzut ea în el? În pofida faptului că mulţi o considerau o blondă superficială, actriţa avea o latură profundă, era atrasă de lectură şi chiar citise mult.

De aceea, intelectualul Miller a atras-o atât de mult. „Îl iubesc şi este singura fiinţă umană pe care nu numai că o iubesc trupeşte, ca bărbat, dar în care am încredere ca în mine însămi“, scria diva în jurnalul său. De dragul soţului ei, atriţa chiar s-a convertit la iudaism.

Cea mai mare problemă în mariajul lor a fost faptul că actriţa nu reuşea să dea naştere unui copil. Ea a pierdut câteva sarcini, iar divorţul lor s-a pronunţat în 1961.

FOTO ProfimediaRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg