FOTO Omagiu special. Păpuşă Barbie, după chipul şi asemănarea creatoarei vaccinului anti-COVID

10 profimedia 0625279278 jpg jpeg

Sarah Gilbert, cea care a dezvoltat vaccinul anti-COVID britanic, are un CV impresionant şi multe premii şi recunoaşteri profesionale pe numele său. Însă, din august 2021, are ceva în comun cu Boyence, Marilyn Monroe şi Eleanor Roosevelt – o păpuşă Barbie care seamănă cu ea.

Gilbert, un profesor de 59 de ani de la Universitatea Oxford şi co-creatoarea vaccinului Oxford sau AstraZeneca, este una dintre cele şase femei care au luptat cu Covid-19 şi au primit, drept răsplată a muncii lor şi a efortului depus, câte o păpuşă Barbie realizată după chipul şi asemănarea ei.

Creatorul de jucării, Mattel Inc, susţine că aceste păpuşi sunt modele speciale, ce pot servi ca exemple în viaţă fetiţelor care se joacă cu Barbie. Păpuşa Gilbert are părul şaten-roşcat, ochelari supradimensionaţi şi este îmbrăcată într-un costum bleumarin şi o bluză albă.

„E foarte ciudat să am o păpuşă Barbie făcută după mine”, a declarat Gilbert într-un interviu acordat companiei Mattel. „Sper ca fetiţele să înceapă să considere normală opţiunea de-a avea o carieră în ştiinţă”, a continuat aceasta.

Printre celelalte femei care au avut aceeaşi onoare se numără asistenta din departamentul de Urgenţe Amy O'Sullivan, care a tratat primul pacient cu noul coronavirus din Spitalul Wycoff din Brooklyn, New York, şi medicul din prima linie, Audrey Cruz, din Las Vegas.

Celelalte păpuşi Barbie sunt Chika Stacy Oriuwa, un psihiatru canadian de la Universitatea din Toronto, care s-a luptat cu rasismul din sistemul medical, şi un cercetător biomedical brazilian, pe nume Jaqueline Goes de Jesus, care a condus echipa care a descoperit o variantă COVID-19 în Brazilia.

Nu în ultimul rând, o Barbie îi aduce omagiu lui Kirky White, un medic australian care a creat un costum chirurgical, care poate fi refolosit, se spală şi devine din nou bun de utilizat în sala de operaţii, acest echipament fiind gândit mai ales pentru angajaţii medicali care se află în prima linie şi se luptă cu virusul în plină pandemie.

Gilbert a ales organizaţia nonprofit WISE (Femei în Ştiinţă şi Inginerie), al cărei scop este să le inspire pe femei să ia în calcul o carieră în ştiinţă, pentru a primi o donaţie din partea producătorului păpuşii Barbie.

FOTO ProfimediaRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg