George Clooney, prins în inundaţiile din Italia. Reacţia lui la dezastrul din jur. „A venit singur, pe jos, la primărie‟

1 george clooney shutterstock 729119206 jpg jpeg

Actorul, soţia lui şi gemenii lor de patru ani îşi făceau vacanţa în Villa Oleandra din idilicul sat Laglio (districtul Como) în momentul în care s-au dezlănţuit Apocalipsa. Conform celor relatate de New York Post, familia Clooney a scăpat nevătămată, la fel şi proprietatea lor din Italia, însă cu toţii au fost profund afectaţi de întregul dezastru din jurul lor.

Ploile torenţiale căzute în orăşelele de lângă Lacul Como, o destinaţie populară din nordul Italiei, au cauzat inundaţii devastatoare, conform The Independent. Pompierii ajunşi la faţa locului au salvat în jur de 60 de locuitori din casele lor luate de ape, lucru care a împiedicat apariţia răniţilor sau a morţilor. Printre cei surprinşi de inundaţii a fost şi George Clooney.

Superstarul hollywoodian a cumpărat Villa Oleandra, din secolul al XVIII-lea, în 2002, cu 14 milioane de dolari. Clădirea are 25 de camere, un teatru în aer liber, o piscină şi o zonă de 100m împrejurul ei în care nu poate pătrunde nimeni fără acordul proprietarului.

„Situaţia e mult mai proastă decât crede lumea‟, a ţinut să precizeze George cu privire la inundaţiile devastatoare din Italia. „Ne aflam în Cernobbio şi nu era bine deloc, în schimb aici, în Laglio, e mult mai rău. Autorităţile spun că va dura ani de zile şi va costa milioane de dolari pentru a repara stricăciunile făcute de ape‟, a adăugat acesta.

Primarul Roberto Pozzi, care a fost nevoit să-i evacueze pe cei aflaţi în zonele cele mai afectate, a făcut o declaraţie pentru The Sun: „Am avut trei zile de ploi continue, după care s-a dezvănţuit iadul pe pământ. Aici este o zonă calamitată, n-am mai văzut niciodată aşa ceva. Va dura ceva până să reparăm totul. George şi familia lui se află aici, iar apele de pe lângă casa lor erau impresionante, dar ei sunt bine şi proprietatea lor la fel‟.

Actorul de 60 de ani a început să-i viziteze pe vecinii afectaţi de inundaţii, după ce lucrurile s-au mai liniştit. Însoţit de primar, Clooney a făcut un tur în zonă şi a dat o mână de ajutor celor năpăstuiţi. Vedeta a stat de vorbă cu oamenii şi i-a întrebat pe aceştia ce poate face el pentru a-i ajuta în vreun fel. Cei mai mulţi dintre italieni i-au cerut lui George să facă poze cu ei, ca amintire a acestor vremuri tulburi trăite împreună.

„A venit singur, pe jos, la primărie, după care am mers împreună să vedem zona”, a declarat primarul despre Clooney. „Voia să vadă cu ochii lui ce se întâmplase. A fost foarte afectat de ceea ce a văzut. Ne-a spus tuturor că nu va sta cu mâinile în sân, ci va găsit metode de-a ajuta concret‟, a conchis Pozzi.

FOTO: Shutterstock