Greşeli de îngrijire care-ţi răresc părul
Odată cu vârsta, nu doar bărbaţii au probleme în privinţa pierderii podoabei capilare. Dacă şi tu ai observat că nu mai ai părul bogat de altădată, e posibil să fie şi din cauza câtorva metode de îngrijire nu tocmai blânde cu el.
Ţii uscătorul prea aproape de păr
Poate ţi s-a întâmplat şi ţie să simţi cum te frige uscătorul în timp ce eşti coafată la un salon. În niciun caz nu trebuie să faci la fel când îţi coafezi părul acasă sau când îl usuci pur şi simplu după spălare. Ţine foehnul ceva mai departe de păr în timp ce-l usuci. Căldura degajată nu-l va usca excesiv,deteriorându-l şi făcându-l să cadă. După ce este uscat în proporţie de 80%,coafează-l cu peria,fără a apropia uscătorul de păr. Când vremea o permite,lasă părul să se usuce natural cât mai mult posibil,apoi recurge la uscător.
Extrapont
Nu pieptăna părul când este umed sau când nu este complet uscat,pentru că se va rupe mai uşor.
Porţi părul prins în coadă
Uşor şi rapid de prins astfel,părul suferă în strânsoarea elasticului şi firele se pot rupe cu uşurinţă. Când faci sport sau curăţenie,prinde-l într-o coadă lejeră,la spate,dar nu în creştetul capului,pentru că asta implică să tragi firele de păr în sus. În general,părul prins prea strâns duce la afectarea foliculilor firelor de păr.
Îţi aşezi cărarea în acelaşi loc
Dacă obişnuieşti să-ţi aranjezi părul în acelaşi fel,cu cărarea în acelaşi loc,e posibil ca firele de păr din zonă să aibă de suferit. Schimbă poziţia cărării cât mai des. După câteva zile de la spălare,când părul începe să se îngraşe,zona cărării este cea mai expusă şi mai sensibilă la periat şi chiar când îţi treci degetele prin păr. În această situaţie,te poate ajuta un şampon uscat pentru volum.
Îţi usuci părul cu prosopul
Un prosop din microfibre sau un tricou din bumbac poate să absoarbă o parte din apa din părul proaspăt spălat. Foloseşte-le,însă,numai pentru a-ţi înfăşura părul în ele,nu pentru a fricţiona scalpul înainte să-ţi usuci bine părul cu uscătorul. În felul aceasta,firele de păr se rup mai uşor sau se deteriorează,fiind încă umede.
Nu-ţi clăteşti părul cu oţet de mere
Oţetul de mere este de mare ajutor în contracararea uscării,despicării şi căderii firelor de păr cauzate de apa dură cu care-ţi speli părul. Poţi fixa şi un filtru la robinet,dar mai bine pui două linguri de oţet de mereîntr-un pahar cu apă şi torni amestecul într-o sticlă cu pulverizator. După îndepărtarea şamponului,pulverizezi soluţia pe păr şi o laşi să acţioneze câteva minute. La final,clăteşti bine.