Hitler era evreu? Avocatul lui a făcut şocanta dezvăluire înainte de-a fi executat, în 1946

1 hitler jpg jpeg

În calitate de dictator al Germaniei naziste, Hitler a instaurat un regim criminal care a redus la tăcere milioane de oameni în Europa, dintre care 6 milioane au fost evrei. Plecând de la această realitate cruntă, declaraţiile avocatului dictatorului, Hans Frank, au venit ca un adevărat şoc pentru întreaga omenire. Acesta a declarat, chiar înainte de-a fi executat, în 1946, că liderul nazist era parţial evreu. Iar adevărul fusese, pur şi simplu, ţinut secret.

Încă de când s-a încheiat Cel de-al Doilea Război Mondial, au circulat tot felul de acuzaţii şi ipoteze cu privire la originea evreiască a fostului lider nazist. În mod deosebit, bunicul din partea tatălui lui Adolf Hitler a devenit subiect de discuţii intense între istorici. La ce concluzie au ajuns aceştia după ce au analizat pe toate părţile dovezile avute la dispoziţie?

Hans Frank, avocatul personal al lui Hitler şi guvernatorul Poloniei în Cel de-al Doilea Război Mondial, a fost executat în timpul procesului de la Nuremberg, în 1946. Şapte ani mai târziu, în 1953, autobiografia lui a fost publicată port-mortem.

Cartea, intitulată Im Angesicht des Galgens (În faţa spânzurătorii), conţine o adevărată bombă, având în vedere că Frank susţinea că Adolf Hitler — cel care a dat naştere genocidului a milioane de evrei — era parţial evreu. Autorul a declarat că a investigat originea lui Adolf în 1930, la cererea dictatorului german. Conform celor publicate de Frank, nepotul vitreg al lui Hitler a găsit dovezi cu privire la moştenirea genetică a familiei şi a încercat să folosească această informaţie pentru şantaj.

Bunica din partea tatălui, Maria Anna Schicklgruber, a lucrat, la un moment dat, ca bucătăreasă într-o familie de evrei, în Graz, Austria. În acea perioadă, Schicklgruber a rămas însărcinată cu copilul unui necunoscut şi l-a adus, apoi, pe lume pe tatăl lui Hitler, Alois Schicklgruber, în 1837. Alois a fost înregistrat ca un copil ilegitim, care n-avea tată, atunci când i s-a făcut certificatul de naştere.

Hitler a insistat că Johann Georg Hiedler — bărbatul care s-a însurat cu Schicklgruber în 1842 — era bunicul său patern. Hiedler a murit în 1857, aşadar n-avea cum să confirme declaraţiile celui de-al Treilea Reich. Cu toate că nemţii acceptaseră această poveste, istoricii au ţinut să investigheze întreaga situaţie. Până în momentul de faţă, identitatea bunicului partern al lui Adolf rămâne necunoscută. În tot acest mister, Frank a venit cu ipoteza sa şocantă – tatăl lui Alois era fiul de 19 ani al angajatorului lui Schicklgruber, un anume Frankenberger Sr, de origine evreiască!

Care e dovada adusă de acesta? Scrisorile pe care Schicklgruber şi Frankenberger Sr. şi le trimiseseră reciproc şi banii pe care Frankenberger i-ar dat lui Schicklgruber pentru a-şi întreţine copilul. Frank susţine că aceste lucruri sunt dovada faptului că bunicul paternal al lui Hitler era evreu, ceea ce îl făcea şi pe liderul nazist pe sfert evreu.

Culmea este că, în anii '50, în Germania nazistă, exista noţiunea de evreu pe sfert. Acest lucru se întâmpla atunci când unul dintre bunicii omului respectiv erau evrei. Aşadar, conform regulilor impuse chiar de Hitler, el era parţial evreu. Asta dacă spusele avocatului său erau aderărate...

Întreaga teorie a conspiraţiei a fost readusă în discuţie în 2019. Psihologul Leonard Sax a publicat o lucrare, care dezbate supoziţia că Adolf Hitler ar fi fost evreu pe sfert, denumită Aus den Gemeinden von Burgenland: Studierea ipotezei că bunicul paternal al lui Adolf Hitler era evreu.

În acel studiu, publicat de Journal of European Studies, Sax a scris că a căutat în arhiva Austriei şi că a găsit dovezi că a existat o comunitate de evrei în Graz, înainte de 1850. Se pare că Emanuel Mendel Baumgarten, unul dintre evreii care făceau parte din consiliul municipal al Vienei, în 1861, i-a scris guvernaturului din Styria, locul unde se afla Graz, şi i-a cerut acestuia să ridice restricţiile impuse evreilor care locuiau acolo.

În concluzie, e posibil ca Frank, care se afla în faţa morţii, să fi considerat că n-avea nimic de pierdut şi a spus adevărul în cartea sa. „Multă lume a considerat anti-semitismul lui Hitler greu de explicat altfel decât că ar fi fost nişte motive personale la mijloc”, susţine un istoric. Şi, într-adevăr, originile evreieşti ale lui Hitler ar putea explica atrocităţile de la care fost capabil liderul nazist.

Foto - ShutterstockRecente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg