Iată cum trebuie să ai grijă de piele în sezonul rece

1 69621 original jpg jpeg

În sezonul rece, din cauza frigului şi a vântului, pielea este mai sensibilă şi trebuie să avem mai multă grijă de ea, decât de obicei. Trebuie să avem grijă să fie mereu hidratată şi să nu se usuce.

Iată câteva sfaturi care te ajută să pregăteşti pielea pentru iarnă:

1. Consumă multă apă

Este foarte important ca corpul să fie hidratat dacă vrem ca pielea noastră să fie rafiantă. De multe ori în timpul iernii tot ce vrem este o ceaşcă de ceai sau o ciocolată fierbinte pentru a ne încălzi,dar organismul este mai bine hidratat dacă consumăm apă potabilă. Pielea este foarte dependentă de apă,iar deshidratarea poate provoca uscarea,apariţia petelor şi a liniilor fine.

2.  Hidratează corpul

Hidratarea este vitală pentru a păstra pielea sănătoasă şi catifelată. Când vremea începe să se schimbe,iar temperaturile încep să scadă,pielea începe să sufere. Asigură-te că foloseşti o cremă hidratantă de calitate care va contribui la hidratarea pielii. Este o formulă intens hrănitoare care conţine pielea hidratată datorită combinaţiei de cupru,peptide şi enzime,care oferă împreună echilibrul perfect pentru a repara şi remodela pielea.

3. Dieta

Iarna mai ales că vremea este tot mai rece,ai tendinţa să mănânci mai mult. Cu toate acestea,dieta este o parte esenţială dacă vrem ca pielea să fie sănătoasă. Încercă să eviţi zahărul în exces,cofeina şi alimentele grase procesate,pentru că acestea contribuie la apariţia petelor. Alege să consumi alimente bogate în vitaminele A şi C,deoarece acestea vor ajuta la prevenirea uscării pielii şi vor stimula producţia de celule asociate cu colagen.

4. Somnul

În acest timp,nopţile mai reci pot dezvolta nişte schimbări în regimul de somn. Pielea are de suferit dacă nu te odihneşti aşa cum trebuie. Lipsa somnului poate produce apariţia cearcănelor,a petelor şi poate duce la îmbătrânirea pielii,înainte de vreme. În timpul iernii este recomandat să dormim cel puţin 7 ore.

 5. Lasă pielea să respire  

Factorii externi au efecte asupra pielii. Asigură-te că pielea are timp să respire seara şi noaptea,şi că faţa este curăţată şi demachiată,de fiecare dată.