Iată o nouă procedură de albire a dinţilor!
Toate ne dorim să avem dinţii albi şi un zâmbet mai sănătos, însă uneori oricât de multă grijă avem la ce alimente consumăm sau oricât de mulţi bani investim în produsele de ingrijire orală, tot nu obţinem un zâmbet imaculat. Acum poţi apela la o noua metodă pentru o dantura perfectă!
Intervenţia în sine este extrem de simplă
Tratamentul constă în aplicarea unui gel,sub supravegherea medicului specialist. Astfel,se reduce la minimum stresul si riscurile la care sunt supuşi pacienţii,garantând o albire a dinţilor cu până la 8 nuanţe pe parcursul a 60 de minute.Înainte de intervenţia propriu-zisă,se recomandă efectuarea unui detratraj şi a unui periaj profesionist.
Ingredientul principal al gelului special de albire este peroxidul de hidrogen. Acesta se aplică pe smalţul dintelui,şi sub acţiunea luminii lâmpii se eliberează oxigenul,ce curăţă smalţul dinţilor din interior.
„Aplicarea gelului se realizează pe parcursul a 4 şedinţe de câte 15 minute,însă cei mai mulţi pacienţi aleg fie două şedinţe a 30 de minute,fie toate cele 60 de minute. Albirea este un proces confortabil pentru pacient datorită generării minime de caldură şi a protecţiei oferite ţesuturilor. În plus,supravegherea medicală elimină orice complicaţii care ar putea apărea pe termen scurt sau lung,cum se întamplă de multe ori în cazul albirii la domiciliu. Efectele albirii pot fi sesizate imediat,iar în funcţie de obiceiurile alimentare ale pacientului,acestea pot rezista între 1 şi 3 ani de la finalizarea albirii”,a declarat medicul stomatolog,Orania Calesu.
Este contraindicată copiilor
Această metodă de albire a dinţilor este recomandată doar persoanelor peste 16 ani,deoarece în acest moment gingia a ajuns la maturitate. Cele mai bune rezultate s-au observat la persoanele care prezentau pete galbene datorate îmbătrânirii smalţului,fumatului,cafelei şi vinului sau a altor coloranţi alimentari. În ceea ce priveşte contraindicaţiile,albirea nu este indicată în cazul femeilor gravide şi celor care alăptează,pacienţilor care urmează un tratament pentru boli grave sau pacienţilor cu sensibilitate la lumină.
În perioada imediată a albirii este de preferat să eviţi consumului de produse intens colorate precum cafeaua,tutunul,ceaiul,vinul roşu sau ciocolata,întrucât afectează structura dintelui.
Tratamentul nu este unul periculos pentru sănătatea dinţilor,cu condiţia să respecţi anumite reguli. Contrar îngrijorărilor manifestate de pacienţi,albirea supravegheată de medicul dentist este una sigură. „Gelurile de albire nu strică smalţul dinţilor,însă aş dori să mentionez că albirea nu este necesară şi nu trebuie repetată la un interval mai mic de 2-3 ani,pentru căr ealizată la intervale scurte,cum ar fi 6-12 luni,ea poate ataca smalţul dinţilor şi poate genera apariţia cariilor”,a explicat medicul stomatolog.