Îngrijeşte-ţi tenul, în funcţie de vârstă

1 72975 original jpg jpeg

Numeroşi factori pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Stresul, tutunul, alimentaţia haotică se numără printre acei factori care îşi pun amprenta asupra tenului.

Pielea din jurul ochilor este,de obicei,cea mai afectată,iar o îngrijire precară duce mai repede la apariţia ridurilor şi cearcănelor.

La 20 de ani

Specialiştii recomandă folosirea unui gel sau ser pentru ochi. De asemenea,este necesar să foloseşti şi o cremă hidratantă pe care să o aplici pe faţă în fiecare dimineaţă şi seara,înainte de culcare. În ceea ce priveşte produsele anti-cearcăne,după ce ţi-ai hidratat tenul,aplică gelul pe ambele pleoape ale ochiului,cât şi în colţul exterior. Cu privire la crema hidratantă,optează pentru una bogată în antioxidanţi şi vitamina A,deorece au rolul de a distruge radicalii liberi care îmbătrânesc pielea. Un alt ingredient benefic care ar trebui să se găsească în compoziţia cremei este uleiul de jojoba,care menţine în permanenţă tenul hidratat.

La 30 de ani

Trebuie să acorzi atenţie îngrijirii pielii,întrucât liniile fine din jurul ochilor devin vizibile. Crema pe care o foloseşti ar trebui să includă un factor de protecţie solară,deoarece razele ultraviolete se numără printre principalii factori care duc la îmbătrânirea pielii. De asemenea,odată cu înaintarea în vârstă,pielea devine din ce în ce mai uscată,aşadar,în cazul în care foloseşti ser sau gel înlocuieşte-le cu o cremă potrivită. Unul dintre cele mai importante ingrediente este acidul hialuronic,care joacă un rol important în hidratarea celulelor pielii. În cazul în care cremele pe bază de acid hialuronic nu dau rezultate,încearcă-le pe cele care conţin acid alfa hidroxilic (nu trebuie să depăşească 10%),acid salicilic (doar dacă nu eşti alergică la aspirină),retinol (o formă pură de vitamina A) sau conezima Q10.

La 40 de ani

Din cauza faptului că pielea din jurul ochilor este mai sensibilă şi mai puţin elastică,ridurile devin din ce în ce mai vizibile. De aceea,ai nevoie de o cremă care să conţină ingrediente ce contribuie la catifelarea pielii şi la luminarea tenului,asemănătoare celor recomandate pentru femeile de 30 de ani. Astfel,cearcănele şi ridurile vor fi mai puţin vizibile. De asemenea,felul în care arăţi are legătură şi cu stilul tău de viaţă. Aşadar,optează pentru umătoarele suplimente,deoarece te vor ajuta să arăţi mai tânără:

-      Suplimente de Coenzima Q10:30 mg pe zi

-      Vitamina C:250 până la 500 mg pe zi

-      Vitamina E:400 UI (Unităţi internaţionale)

-      Beta-caroten:15 mg

-      L-carnitină:1000 mgRecente

Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg
fast food  jpg
manipulator   manipulare   shutterstock 1932266996 jpg
Adolf Hitler shutterstock 252139258 jpg
86bdaddee9c5cfdfc1cd9951e2b42c69 jpeg
vedete jpg