Îngrijire în 5 paşi, înainte de culcare

1 84223 original jpg jpeg

Ai tenul lipsit de strălucire sau cearcănele mai pronunţate dimineaţa? Înainte de a merge la culcare, este esenţial să respecţi câţiva paşi de îngrijire!

Nimic nu este mai bun pentru frumuseţe decât un somn odihnitor: celulele se refac, iar părul şi unghiile cresc. Între orele 22.00 şi 4.00 dimineaţa, organismul produce melatonină, cunoscută şi sub numele de hormonul tinereţii. Aceasta ajută pielea să rămână fermă şi elastică. De aceea, în timpul somnului pielea se regenerează iar ridurile se estompează.

1. Îndepărtează machiajul

Lasă pielea să respire pe timpul nopţii. Înlăturarea machiajului şi a impurităţilor de pe faţă înainte de a merge la culcare este o etapă foarte importantă. Foloseşte uleiuri sau lapte de curăţare şi clăteşte cu apă călduţă. Apoi, şterge faţa cu o dischetă demachiantă îmbibată în apă micerală, pentru a elimina toate rezidurile. Este recomandat să demachiezi ochii cu un produs special destinat acestei zone.

2. Foloseşte o cremă hidratantă

Este foarte important să hidratezi pielea în fiecare seară. După ce ai ieşti de la duş, tamponează pielea cu un prosop, apoi aplică o loţiune de corp. Pe faţă foloseşte o cremă de noapte hidratantă. De două ori pe săptămână îţi poţi completa ritualul de frumuseţe cu o mască de faţă.

3. Fă exerciţii contra ridurilor

Nu doar faţa are nevoie de o îngrijire specială, ci şi zona gâtului şi a decolteului. Sensibilă şi subţire, pielea din această zonă se usucă mai repede, iar ridurile apar mai devreme decât pe faţă. Pentru pielea ridată, încearcă o cremă cu kinetină – un agent de exfoliere blând, pe bază de plante. Exerciţiile şi mişcările de rotire a gâtului, efectuate înainte de somn, păstrează supleţea pielii.

4. Aplică o mască de păr

Pentru a-i da podoabei capilare strălucire, hidratare dar şi pentru a-i stimula creşterea, de 2 ori pe săptămână, foloseşte o mască de păr hidratantă pe bază de uleiuri naturale. Acestea se aplică doar pe lungimea firului, uscat sau umed.

5. Aeriseşte camera

Un somn de calitate ajută în procesul de regenerare celulară. Odihneşte-te într-o cameră aerisită. Aerul prea uscat din cameră poate duce la deshidratarea pielii.

Atelierul de frumuseţe:

*Pe suprafaţa feţei de pernă se pot strânge multe bacterii. De aceea, este indicat să schimbi aşternuturile o dată pe săptămână.

*Înainte să-ţi speli părul cu şampon, clăteşte-l cu cidru de mere. Acesta ajută în caz de scalp uscat şi dă luminozitate podoabei capilare.

*Dacă ai buzele uscate, amestecă o linguriţă de miere cu puţin zahăr şi masează cu degetul arătător.

Sursă imagine: medaboutme.ruRecente

insula miliardarilor foto  Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie foto  Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg