Îngrijirea pielii uscate - sfaturi de ţinut minte

1 73602 original jpg jpeg

Când nu foloseşti un produs care să-ţi hrănească pielea în profunzime, tegumentul se usucă foarte mult. Din fericire, poţi remedia această problemă dacă ţii cont de sfaturile noastre.

Mănâncă alimente bogate în proteine

Alimentaţia este la fel de importantă ca hidratarea zilnică a pielii. Include în dietă aliemente care sunt bogate în sulf (cum sunt usturoiul,ceapa,ouăle şi sparanghelul).Vitamina A şi C sunt bune pentru piele,astfel încât încearcă să mănânci alimente care au în compoziţie aceste vitamine (cum sunt morcovii şi caisele).Evită alcoolul şi cafeina deoarece ele duc la retenţia apei şi implicit la uscarea pielii.Bea multă apă (cel putin opt pahare pe zi).

Citeşte şi:Măştile faciale care întineresc pielea cu 10 ani

Evită produsele cosmetice cu alcool

Dacă ai tenul uscat,nu mai folosi săpunuri dure sau produsecare conţin alcool sau substanţe iritante,precum mentolul ori parfumul.Aplică pe ten cu regularitate o cremă hidratantă.Recomandate sunt produsele pe bază de ulei.

Citeşte şi:Vitaminele care ajută pielea să strălucească

Ţine cont şi de aceste sfaturi,pentru a avea o piele strălucitoare şi o piele radiantă.

  • Fă băi sau duşuri scurte.
  • Nu te spăla cu apă fierbinte.
  • După ce ieşi de la duş,tamponează pielea cu un prosop moale.

Ce mai poţi încerca

Seminţe de chimen:înmoaie un pumn de seminţe de chimen în apă caldă pentru o jumătate de oră. Aşteaptă să se răcească,apoi strecoară apa. Spală-te zilnic cu această apă.

Ou,miere şi lapte:într-un bol,amestecă două linguri de lapte cu jumătate de linguriţă de miere şi cu un albuş bătut spumă. Aplică această pastă pe faţă o dată pe săptămână. Las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte cu apă din abundenţă.